steefler 0 Napisano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Witam, od dłuższego czasu szukam monitora, wybrałem firmę iiyama, znalazłem 2 interesujące mnie modele. Parametrami są praktycznie identycznie poza dwoma różnicami mianowicie: 1. Model ma panel amva+ kontrast statyczny 3000:1 i dynamiczny 12 000 000:1 w ACR 2. Model ma mva kontrast statyczny 5000:1 i dynamiczny 5 000 000:1 tez w ACR. Jaka jest różnica między tymi panelami? Z tego co zdążyłem się zorientować to wiem żeby bardziej się kierować kontrastem statyczny niż dynamicznym. Dziękuję za pomoc Pozdrawiam steefler Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Jaka jest różnica między tymi panelami? żadna Cytuj Link to post Share on other sites
steefler 0 Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 To skąd dwa modele z różnym panelem i parametrem kontrastu? Chciałbym jeszcze zapytać, czy wybrać monitor z display port czy z hdmi? Monitor będzie podłączany do laptopa w którym mam wejście DP i hdmi. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 To skąd dwa modele z różnym panelem i parametrem kontrastu? marketingowy bełkot Chciałbym jeszcze zapytać, czy wybrać monitor z display port czy z hdmi? Monitor będzie podłączany do laptopa w którym mam wejście DP i hdmi. bez znaczenia na dobrą sprawę, ale http://forum.benchmark.pl/topic/145759-jakim-kablem-pod%C5%82%C4%85czy%C4%87-monitor/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts