Kacper98111 0 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Witam ! Mam pytanie : Czy w Galaxy S5 można wymienić samą szybkę ( bez dotyku, LCD ) ? Szybka jest lekko przerysowana, pęknięta, reszta w super stanie i działa bez zarzutu. Widziałem jakieś poradniki na YT ale było to dość skomplikowane, ryzykowne. Natomiast wymiana ekranu na nowy to koszt ok. 600zł, więc szkoda sobie głowe zawracać. Znalazłem taką ofertę, niby wszystko okej, gwarancja działania: http://allegro.pl/wymiana-szybki-samsung-galaxy-s5-24h-ekspress-i5501981567.html Czy warto odesłać ? Boje się, żeby nie uszkodzili dotyku, itp. Miał ktoś kiedyś podobny problem ? Bo nie wiem czy się fatygować za te niecałe 200zł czy odpuścić temat. Cytuj Link to post Share on other sites
Toomen 4 Napisano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 w Teletorium wymienią ci samą szybkę, mają spoko serwis Cytuj Link to post Share on other sites
Kacper98111 0 Napisano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. No okej, oddawałeś już do nich telefon ? Bo mam w mieście ich oddział, nie ma znaczenia w którym mieście? Bo nie wiem czy wszędzie równie dobrze zrobią Jeszcze kwestia ceny ~200zł i jest okej powyżej już raczej nie. Jak z dotykiem i innymi funkcjami po wymianie samej szybki ? Nic nie zawodzi ? Chciałbym, żeby było tak samo jak przed. W teletorium nie chcą się tego podjąć ;/ Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez Kacper98111 Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid1234512345 7 Napisano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Polecam W&K Serwis (autoryzowany serwis Samsunga). Załatwiają sprawę w 1 max 2 dni. Cytuj Link to post Share on other sites
Kacper98111 0 Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Nie chcą się podjąć wymiany samej szybki ;/ Jeszcze jakieś dobre propozycje macie ? Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Bo nie da się wymienić samej szybki w smartach, od kilku lat szybka i warstwa dotykowa są klejone razem, nie ma możliwości zrobić tego w domu czy jakimś serwisie, tylko fabryka, czyli zostaje wymiana całości za 300-500zł zalezne od telefonu. Cytuj Link to post Share on other sites
Kacper98111 0 Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Bo w YT są poradniki, na allegro też oferują: http://allegro.pl/wymiana-szybki-samsung-galaxy-s5-24h-ekspress-i5501981567.html Więc w czym problem ? Całego panelu mi się nie chce, bo za drogo, ale podobno da się wymienić samą szybkę. Jeżeliby to było możliwe i bez ryzyka zniszczenia niczego to za te 200zl mogę się skusić dlatego Was pytam Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Mozna to zrobić, jednak jest to dosc ryzykowna sprawa... I nie ma 100% pewnosci ze dotyk bedzie reagowam tak jak powinien lub nie bedzie sie odklejac... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kacper98111 0 Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Okej, właśnie o to mi chodziło, bo pęknięcie to nie jakaś pajęczynka i nie jest jakieś tragiczne, ale małe też, aczkolwiek nie przeszkadza i da się normalnie używać telefon. Chyba odpuszczę ten temat narazie, ew. poczytam jeszcze i sprawdzę, ale chyba dam sobie spokój. Dzięki, leci +. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts