Skocz do zawartości

Drukarka mono najlepiej ze skanerem za ok 400zł

Recommended Posts

Witam, potrzebuję zakupić drukarkę, najlepiej ze skanerem. Drukowania jest dość sporo, ok 100 stron na tydzień ale wydaje mi się, że gdyby była nowa drukarka to zapotrzebowanie by wzrosło, nawet do 1000-1500. Zależy mi oczywiście na taniej eksploatacji czyli używaniu zamienników. Słyszałem, że do P1102W są bardzo tanie zamienniki, niestety nie ma w niej skanera. Czy warto zrezygnowac z tej funkcji, czy może istnieje jakaś drukarka która pogodziłaby tanie drukowanie z funkcją skanowania? Wydruki są w 100% biało-czarne a kwota którą jestem w stanie wyłożyć to ok 400zł.

Edytowane przez VnnAmed

To zależy czy często używasz skanera? jeśli tak to w Twoim budżecie mieści się http://www.sferis.pl/p/346111-urzadzenie-wielofunkcyjne-laserowe-mono-brother-dcp-1510-e.html, ma skaner i tanie zamienniki (możesz wybrać opcję droższa o 50zł z wifi DCP1610WE), ta p 1102 też jest bardzo dobrą opcją, również tanie zamienniki, one akurat mają trochę wiekszą pojemność niż te w brotherze ale wydaje mi się, że nie warto rezygnować ze skanera, bo między tymi tonerami nie ma aż takiej szalonej różnicy w pojemności

Tonery do tego modelu mają wydajność 1000 stron, mówię o zamiennikach, które są dużo tańsze, piszę na przykładzie tego http://dobretonery.pl/toner-zamiennik-dt1030b-do-brother-hl1110e-hl1112e-hl1210we-dcp1510e-dcp1512e-dcp1610we-mfc1810e-mfc1910we-pasuje-zamiast-tn1030-1000-stron-p-18545.html

Jeśli drukujecie około 100 stron na tydzień to jeden toner starczy na około 3 miesiące, nie jest źle.

Faktycznie w brotherze uciążliwa może być wymiana bębnów co jakiś czas, lepiej dorzuć stówkę do canona 3010 tak jak napisali wcześniej zwróci Ci się ona przy wymianach tonerów. W active jetach do drukarki canon 3010 pasuje dokładnie taki sam toner jak do HP P1102 z wydajnością 2000 str. więc teraz musisz tylko zdecydować, czy bardzo potrzebujesz skanera i chcesz za niego trochę dopłacić. 

• 4 tygodnie później...

Ok, wygląda na to że zamawiam Canona :)

Zamówiłeś już tego canona? Bo szwagier ma podobny problem jak Ty i zastanawiał się właśnie nad Canonem. A co do zamienników - lepiej zainwestować kilka złotych więcej ale mieć pewność, że są dobre jakościowo bo ja się już przejechałem na tych "bardzo tanich" i od tego czasu korzystam z Asarto (sprawdzone, wydajne i nie zniszczyły mi drukarki. to ostatnie szczególnie ważne)