Skocz do zawartości

Obudowa do 500zł.

Recommended Posts

Szukam nowej obudowy, i jak w temacie chciałbym się zmieścić w tych 500zł. Jakieś moje uwagi wymagania dotyczące obudowy:

-wydajne chłodzenie

-rozmiarowo, żeby wszystko ładnie się mieściło

-ładny skromny wygląd najlepiej odcienie czarnego

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Również polecę fractala r5 miejsca od cholery wygląd tez super(przynajmniej dla mnie), nie miałem problemu by kable poukładać(a nie jestem specjalista w tym), w porównaniu do poprzedniej obudowy(jakaś za 80zł) ogromnie cicha choć gtx 970 gigabyte g1 pod obciążeniem słychać dosyć mocno;D

mysle nad zakupem nowej obudowy, tylko zastanawiam sie czy do tego fractal'a r5 trzeba sobie dokupic wentyle czy daja w zestawie?

/edit

ok widze, ze sa dwa w zestawie- tylko czy one wystarczaja? czy raczej lepiej dokupic?

Edytowane przez thevirusplw

moge śmiało polecić phanteks enhtoo pro. mam ją od stycznia

plusy:

6 nóżek, stoi b. stabilnie.

dobre ofiltrowanie (mały mankament to przedni filtr, a raczej jego umiejscowienie, nie pokrywa całej powierzechni przed filtrem i troszke kurzu dociera ale to i tak tyle co nic)

przestrzen na kable, od bodajze 2.5cm do 3.5 (w roznych miejscach sa wytloczenia)

pcb pod ktore mozesz podpiac do 5 wentylatorow (nie wiem jak to sie fachowo nazywa)

dwa wentylatory w standardzie 1x 20cm wciagajacy powietrze na przedzie i 1x 14cm wyciagajacy na tyle

fabryczne okno z pleksi (nawet 2)

piwnica

opaski na okablowanie

gumowe nozki pod zasilacz

skromny design

wady:

te dwa wentyle sa wydajne ale jednoszczenie głosne (niektore tykaja, ja nie mialem takich problemow)

masa (11kg)

dosyć spora przyznaje

osobiste odczucie ale porty usb 2.0 i 3.0 na przedzie nad zatokami 5.25 (wolabym na gorze)

oba okna z pleksi sa lekko przyciemnione, dla jednych to wada, dla drugich zaleta

podczas zmiany temperatury okno trzeszczy

Tyle mi przyszlo do glowy. W razie pytan pisz na priw.

PS na morelach ta buda kosztuje 449zl