Arakud 0 Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Szukam nowej obudowy, i jak w temacie chciałbym się zmieścić w tych 500zł. Jakieś moje uwagi wymagania dotyczące obudowy: -wydajne chłodzenie -rozmiarowo, żeby wszystko ładnie się mieściło -ładny skromny wygląd najlepiej odcienie czarnego Będę wdzięczny za każdą pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
vitucky 43 Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Fractal Define R5 Cytuj Link to post Share on other sites
roamir 6 Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Yup, Fractal Define R5 klasa sama w sobie, wzór dla innych Cytuj Link to post Share on other sites
Kajde1 0 Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Jeśli nie zależy ci na napędzie dvd Fractal Design Define S USB 3.0 Black FD-CA-DEF-S-BK http://proline.pl/?p=FD-CA-DEF-S-BK Mam taką Jest cicha, dyski i napęd nie zakłócają obiegu powietrza. Cytuj Link to post Share on other sites
gracz722 354 Napisano 28 Marca 2016 Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Również polecę fractala r5 miejsca od cholery wygląd tez super(przynajmniej dla mnie), nie miałem problemu by kable poukładać(a nie jestem specjalista w tym), w porównaniu do poprzedniej obudowy(jakaś za 80zł) ogromnie cicha choć gtx 970 gigabyte g1 pod obciążeniem słychać dosyć mocno;D Cytuj Link to post Share on other sites
thevirusplw 1 Napisano 31 Marca 2016 Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 (edytowane) mysle nad zakupem nowej obudowy, tylko zastanawiam sie czy do tego fractal'a r5 trzeba sobie dokupic wentyle czy daja w zestawie? /edit ok widze, ze sa dwa w zestawie- tylko czy one wystarczaja? czy raczej lepiej dokupic? Edytowane 31 Marca 2016 przez thevirusplw Cytuj Link to post Share on other sites
roamir 6 Napisano 31 Marca 2016 Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Lepiej dokup jakiś 140mm i przełóż ten z tyłu na front a zakupiony na tył, będziesz mieć 2 jednakowe z przodu i jeden z tyłu wyciągający co w zupełności wystarczy. Cytuj Link to post Share on other sites
FozzY 35 Napisano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 moge śmiało polecić phanteks enhtoo pro. mam ją od stycznia plusy: 6 nóżek, stoi b. stabilnie. dobre ofiltrowanie (mały mankament to przedni filtr, a raczej jego umiejscowienie, nie pokrywa całej powierzechni przed filtrem i troszke kurzu dociera ale to i tak tyle co nic) przestrzen na kable, od bodajze 2.5cm do 3.5 (w roznych miejscach sa wytloczenia) pcb pod ktore mozesz podpiac do 5 wentylatorow (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) dwa wentylatory w standardzie 1x 20cm wciagajacy powietrze na przedzie i 1x 14cm wyciagajacy na tyle fabryczne okno z pleksi (nawet 2) piwnica opaski na okablowanie gumowe nozki pod zasilacz skromny design wady: te dwa wentyle sa wydajne ale jednoszczenie głosne (niektore tykaja, ja nie mialem takich problemow) masa (11kg) dosyć spora przyznaje osobiste odczucie ale porty usb 2.0 i 3.0 na przedzie nad zatokami 5.25 (wolabym na gorze) oba okna z pleksi sa lekko przyciemnione, dla jednych to wada, dla drugich zaleta podczas zmiany temperatury okno trzeszczy Tyle mi przyszlo do glowy. W razie pytan pisz na priw. PS na morelach ta buda kosztuje 449zl Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts