dunno 0 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Witam. Bez zbędnego rozpisywania się, nie mogę podłączyć komputera do telewizora by mieć drugi monitor, próbowałem już dvi i hdmi, nic. Jakieś propozycje co zrobić? Telewizor nie jest aż tak stary, 32 calowy Samsung powiedzmy sprzed 4-5 lat, a komputer kupiony z pół roku temu. . Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 (edytowane) Podłącz kablem Pc do TV a potem naciśnij kombinację klawiszy Windows+P wybierz tryb obrazu. Edytowane 26 Marca 2016 przez gepardmak Cytuj Link to post Share on other sites
dunno 0 Napisano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 @@gepardmak, Jak mam rozumieć "kablem pc"? podbijam Cytuj Link to post Share on other sites
damchmark 28 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Kablem podłącz komputer do telewizora i przestaw tryb obrazu np. Klonuj ekran wtedy na komputerze i telewizorze bedzie to samo. a czym podepniesz obojetnie ( najlepiej hdmi ) Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Źle się wyraziłem. Podłączenie nie ma większego znaczenia czy będzie to HDMI, DVI czy VGA. Od Windows 7 pod kombinacją klawiszy, którą podałem wyżej zawsze będzie menu wyboru trybu wyświetlania obrazu na wielu ekranach. Cytuj Link to post Share on other sites
dunno 0 Napisano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 @@damchmark, @@gepardmak, Problem w tym, że komputer i telewizor tak jakby nie widzą siebie nawzajem Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Jak wygląda Twoje połączenie kablem. TV łączysz z grafiką na płycie głównej(Intel) czy z kartą graficzną w porcie PCI-X(Nvidia, ATI)? Cytuj Link to post Share on other sites
dunno 0 Napisano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 (edytowane) @@gepardmak, Szczerze powiedziawszy wydaje mi się, że z płytą główną. W grafice nie mam vga Edytowane 29 Marca 2016 przez dunno Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Jeśli korzystasz z grafiki w slocie PCI-X i tam masz podłączony Swój monitor to kabel wideo(HDMI, DVI, VGA) do TV musi być podłączony również do tej karty(aktywna karta grafiki). Inne połączenie nie będzie działać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dunno 0 Napisano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Dzięki serdecznie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts