Ujemny 29 Napisano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Witam serdecznie, Problem dotyczy zdecydowanie zbyt czułego kółka. Od jakiegoś miesiąca nie jestem wstanie opanować rolowania kółkiem, szczególnie uciążliwe jest to podczas grania w Bad Company 2. Dochodzi do frustrujących sytuacji, w których czasami z broni mimowolnie przechodzę na kontener z amunicją, apteczkę, sonar, czy narzędzie do naprawiania pojazdów. Nawet delikatne szurnięcie myszki powoduje zmianę broni. Nie miałem tak wcześniej, dlatego ciekawi mnie, czy ktokolwiek z was rozkręcał już ssaka? W ogóle czy da się go rozkręcić? Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 ujemny, a zmieniałeś czułość kółka w programie do konfigurowania myszy? przeinstalowałeś sterowniki? jesteś pewien że to problem mechaniczny, a nie kwestia ustawień? jeśli problem mechaniczny - tak X8 da się rozłożyć, tylko że z rolką chyba nic nie zrobisz... trochę dziwna sprawa, mojemu X8 przez parę miesięcy używania nie zmieniło się nic jeśli chodzi o czułość scrolla - tak samo twardy jak był Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 24 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 W panelu ustawień nie masz opcji odpowiedzialnej za nacisk "zębatek" na kółko, a jedynie możesz zmienić szybkość przewijania. Jeden ruch "zębatki" to ruch o wybraną ilość pikseli. Problem z którym się borykam tyczy mechaniki. Olać. Na potrzeby FPS wyłączę kółko. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts