danipik 0 Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 (edytowane) Witam serdecznie i pozdrawiam wszystkich użytkowników forum. Zastosowanie komputera : obróbka wideo, gry Maksymalna kwota : 4500 zł Kiedy zamierzam kupić komputer? : do miesiąca Których części potrzebuję : sama "buda" Czy będę podkręcać sprzęt? : nie planuję Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor?: FHD Specjalne wymagania : cichy zestaw Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : zew. dysk ADATA HD720-1T, nagrywarka Plextor PX - 810SA Własna propozycja zestawu : http://www.morele.ne...ry/info/E7LfrU/ Inne : Czy dzięki wyjściu HDMI w tej płycie głównej podłączę PC do TV wraz z dźwiękiem wykorzystując zintegrowaną kartę graficzną z procesorem? Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Edytowane 25 Marca 2016 przez danipik Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 http://forum.benchmark.pl/forum-9/announcement-13-jak-poprosi%C4%87-o-pomoc-w-dziale-komputery-zestawy-komputerowe/ Cytuj Link to post Share on other sites
danipik 0 Napisano 25 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Nowicjusz - już poprawione Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Jakieś konkrety w kwestii tej obróbki wideo poproszę- ile tego jest względem grania, w jakim programie. SSD można spokojnie brać tańszy Crucial MX200 - w tej cenie to masz prawie 2x250 GB. Zasilacz do zamiany, bo mało opłacalny - XFX Black Edition XTR 550W Modular 135mm 80+ Gold , RAM strasznie drogi - nie ma co dopłacać to tak wysokich taktów - Kingston 16GB (2x8GB) 2666MHz CL15 HyperX Fury Black , MOBO bez szału jak na swoją cenę, a niewile drożej jest AsRock Z170 Extreme 4 z bardziej rozbudowaną sekcją zasilania lecz tutaj nawet MSI Z170 G43 wystarczy, chłodzenie radziłbym coś z jednym wentylatorem jeżeli ma być poprawna kultura pracy - SPC Fortis 3 / Thermalright macho rev. B., w podobnej cenie mamy obudowę SPC Pax M70, która jest wyciszona - jeżeli idziemy w stronę cichej pracy zestawu to warto ją wybrać. Swoją drogą Czy będę podkręcać sprzęt? : nie planuję jeżeli nie planujesz OC to ten zestaw nie ma kompletnie sensu i należałoby coś wybrać pokroju non-K i7 6700 + MOBO B150/H170. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
danipik 0 Napisano 26 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 1. Najprawdopodobniej będę pracował na Pinnacle Studio 19, wideo FHD, gry zdecydowanie będą przeważać nad obróbką wideo - 70:30. 2. Procesor wybrałem w wersji K gdyż wolę mieć otwartą furtkę, gdy już zainwestuję w GPU może jednak pobawię się w kręcenie, a i wersja K na dzień dobry ma zegar 4.00, a jest tylko 100 zł droższy. 3. Płyta główna MSI bo ma dobre recenzje na Benchmarku, a ma wszystko co mi potrzebne. Lepszy od tańszych modeli dźwięk i sieć. 4. Dysk SSD właśnie ten, bo ma niesamowite prędkości, co mnie bardzo kusi, a na razie więcej miejsca mi niepotrzebne. 5. RAM - gdzieś znalazłem informację że przy zintegrowanej grafice wysokie takty się przydają? Może lepiej CL14? 6. Jeżeli chodzi o obudowę, zasilacz i chłodzenie to zmienię według zaleceń. Jeżeli gdzieś się mylę to bardzo proszę o sprostowanie moich poglądów Cytuj Link to post Share on other sites
adam090 0 Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 może mam pomysł jak ci pomóc http://allegro.pl/skup-uszkodzonych-laptopow-blyskawiczny-przelew-i6028295334.html Cytuj Link to post Share on other sites
danipik 0 Napisano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Hmmm, chyba nie o to mi chodziło. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 A co z GPU ? Cytuj Link to post Share on other sites
danipik 0 Napisano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 GPU mam zamiar dorzucić w późniejszym terminie, jak środki pozwolą to GTX 970. Na razie będę korzystał ze zintegrowanego. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts