krakn 2 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Potrzebuję pomocy w konfiguracji Swich TL-SG3210 Sieć jest domowa, chodzi tylko żeby między komputerem a Clodud WD 4100 uzyskać maksymalnie wysoki transfer. Komputer i Cloud mają podłączone po 2 kable do swicha Na WD Cloud mam ustawione Agregacja łączy 802.3ad Szybkość łącza Automatycznie Ramka jumbo 9000 NA TP-SG3210 w zakładce switching ustawiłem LACP Config Automatyczne. połączyłem 2 porty jako LAG1 Select Group Number Description Member Operation LAG1 Passive LACP 5,4 I tu chyba wszystko chodzi OK Natomiast mam trochę problem jak wymusić na swich albo co ustawić na komputerze. Mam płytę główną ASUS P8P67 Deluxe a na niej dwa złącza sieciowe. Jeden Realtek ma małą ramkę jumbo 9KB MTU Drugi to intel 82579V Gigabit Ramka jumbo 9014 bytes i włączyłem Force master mode. Czy jest szansa by na tych kartach i na windows 10 zrobić Teaming ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts