Skocz do zawartości

Temat o kartach Nvidia Pascal (GP1xx).

Recommended Posts

Witam serdecznie. Zastanawiam się nad zakupem jednej z niereferencyjnych wersji karty gtx 1060. Interesuje mnie przede wszystkim kultura pracy. Czy wybór karty Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming będzie odpowiednim wyborem czy też powinienem rozglądać się za czymś jeszcze innym? Ewentualnie, czy są jeszcze modele, których warto unikać w związku z piszczeniem cewek?

Dziękuję za odpowiedź. 

Przedstawiam wam genialne chłodzenie od znanej i cenionej marki x)

Asus GTX 1070 Dual 08G

http://cdn.overclock.net/8/8e/8e8bb6d5_DSCN3344.jpeg

Terpomady dotykaja tylko gornych i solnych pamieci ram ale na tych z boku wogole ich nie bylo a w dodatku na dole jest pustka bo jest kanal na rurke cieplna :)

Ja mam pytanie jako laik, właśnie zmieniłem przedpotopowa kartę na gtx 1060 dual oc 6gb od Asusa i po zainstalowaniu czasem pojawia się dźwięk który brzmi podobnie do nagrań piszczscych cewek które widziałem w internecie. Dziwne jest tylko ze ten dźwięk pojawiał się zaraz po zainstalowaniu, przy wyświetlaniu pulpitu. Potem przy włączonym w3 na uber/wysokich ten dźwięk się nie pojawiał. Macie jakieś pomysły czemu tak się dzieje? Musze dłużej poobserwowac żeby zobaczyć kiedy będzie się to pojawiało. Zasilacza nie zmieniałem , tylko grafika wiec raczej to nie on wydaje z siebie taki dźwięk.

A Gainward nie odbiega jakościowo od Palita? Za miesiąc będę zmieniał całą platformę, więc muszę się na coś zdecydować.

chodzi mi o ten model:

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=71_73&products_id=73092

Gainward ma tylko 2 lata gwarancji nie ma wyprofilowanych smigiel jak palit i wentylatory obrcaja sie w te sama strone u palita w przeciwnych kierunkach, to troche dziwne zwlaszcza ze palit posiada gainwarda.

Jak karta zachowuję się w spoczynku

Wentylatory nie pracują (mam 40-45C)

a jak w stresie

Jest cicha, wentylatory pracują w obciążeniu (zależności od temperatury w pomieszczeniu, mam dość ciepły pokój) 45-47% (1300obr? nie pamiętam dokładnie) temperatura nie przekracza 70C.

Jest dość ciężka, chłodzenie zajmuje 2,5 slota i jak dokładnie się przyglądałem to mimo wszystko opada trochę na końcu.

Jestem bardzo zadowolony z kultury pracy, czy możliwości OC (choć to loteria), karta z pudełka miała już dość wysokie takty.

W tej cenie, polecam.

P.S. Miałem przez jeden dzień wersję Dual Fan, różnica jest zauważalna (a raczej słyszalna).