Panrafau 0 Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Witam. Chcialbym sie dowiedziec czy reset do ustawien fabrycznych powoduje trwale usuniecie danych na dysku telefonu. Zamiaruje sprzedac swoj telefon i zastanawiam sie czy ktos bedzie mial mozliwosc odzyskania moich zdjec za pomoca jakiegos programu lub urzadzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Czy reset powoduje trwałe usunięcie danych na telefonie? Tak Czy ktoś będzie miał możliwość odzyskania Twoich danych? Nie sądzę, w końcu przywracasz ustawienia fabryczne. Cytuj Link to post Share on other sites
Panrafau 0 Napisano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 (edytowane) Dobra, piszesz nie sądzę, ale ja chciałbym otrzymać informację od kogoś kto to wie, a nie sądzi. Jak wiadomo, windows wcale nie usuwa trwale danych i specjalnymi programami można je odzyskiwać czasami. Nie wiem jak jest z androidem. Może przywrócenie ustawień fabrycznych wcale nie resetuje pamięci tylko powoduje jej nadpisanie w miejscu gdzie jest system, a reszta zostaje nieruszona, tylko android pokazuje, że tam nic nie ma. Edytowane 14 Marca 2016 przez Panrafau Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Masz, poczytaj. Jak jesteś ważną personą to może Twoje zdjęcia się komuś przydadzą. http://www.lukashp.pl/Artykul/Oprogramowanie/Android_przywracanie_bazy_kontaktow_po_formacie_wewnetrznej_pamieci Cytuj Link to post Share on other sites
Panrafau 0 Napisano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 No i to jest odpowiedź. A co do zdjęć.. wyobraź sobie, że nie chodzi mi o zdjęcia mojej twarzy, tylko o innego rodzaju. Może się domyślisz. Ja ze swojej natury jestem ciekawski i jakbym prowadził jakiś lombard to sprawdzałbym co takiego ciekawego inni ludzi mają na telefonach. Nic bym z tymi danymi nie robił, ale ktoś inny może zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 ja sie wypowiem jesli mozna robiłem factory reset mojej dziewczynie w Galaxy S4 i fakt system czysty brak aplikacji itp ale zdjęcia się zachowały, a jak podłącze kablem jako dysk to nadal widać wcześniejsze śmieci więc nie do końca czysci telefon do zera Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Bo trzeba zaznaczyć też wymazywanie danych. Można formatować sam soft, a można całą pamięć telefonu łącznie z danymi użytkownika. Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Dokładnie... Jesli chcesz pelna czystke trzeba zaznaczyc opcje Factory reset.. W Lumiach natomiast czysci wszystko z tego co pamiętam Cytuj Link to post Share on other sites
sarakot 0 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Potwierdzam. W Lumiach czyści wszystko. Niestety dla mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts