GiveMeaPower 8 Napisano 11 Marca 2016 Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Witam wszystkich Znajomy ma problem z kompem, pewnego dnia poczuł smród z obudowy wyłączył go okazało się, że spaliła się okolica biosu wysłał mobo na gwarancję, wymienili mu na nową zamontował i lipa komp nie działa, czarny ekran i słychać tylko jedno piknięcie krótkie. Wentyle od gpu sie nie kręcą (świeci sie napis WindFOrce tylko), cooler od cpu się kręci, hdd działa. Sprawdzał na zintegrowanej karcie i jest to samo, czym to może być spowodowane jego mobo to ga b85m dh3 coś takiego Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 11 Marca 2016 Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Spalenizna idzie w parze z zasilaczem. Był wymieniany? Link to post Share on other sites
GiveMeaPower 8 Napisano 11 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) zasialcza nie wymienial ale skoro podaje napięcie to chyba ok ? na lini 12v ma 12.14 bodajże po jego informacjach Edytowane 11 Marca 2016 przez GiveMeaPower Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 11 Marca 2016 Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 kość ramu mogła też się zjarać... proc od zbyt dużego skoku napięcia... multum rzeczy... Link to post Share on other sites
maly_wrobelek 44 Napisano 11 Marca 2016 Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Stawiam na zasilacz. Miałem kiedyś podobną awarię na komputerze klasy Pentium 4, niby napięcie dawał ale coś nie takie bo nie działał i działo się tak jak mówiłeś. Nie miałem wtedy aparatury do pomiaru, ale stawiam że bez stresu byłoby ok, w momencie włączania/obciążania robiły się problemy. Sprawdziłem na innym zasilaczu i jak ręką odjął. O ile mnie pamięć nie myli jak jest problem z ramem to są dwa piknięcia głośniczka systemowego. Jak masz to możesz sprawdzić. Link to post Share on other sites
GiveMeaPower 8 Napisano 11 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) dobra, do zamkniecia spalona karta graf, włożyłem mu mojego 660 ti i śmiga, 970 leci na gwarancję :E w morele strasznie długo to wszystko trwa, masakra min. 4 tyg czekania na jakąkolwiek wiadomość od seriwsu Edytowane 11 Marca 2016 przez GiveMeaPower Link to post Share on other sites
Recommended Posts