FozzY 35 Napisano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 hmm za 1600 zl czyli o 200zl wiecej jest samsung galaxy s6. czy jest on lepszy na tyle aby doplacic te 200zl? Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 @FozzYoczywiście! beż żadnych wątpliwości Cytuj Link to post Share on other sites
FozzY 35 Napisano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 zagłebiłem sie w opiniach na portalu mgsm no i wiele negatywnych komentarzy. za to lg 4 ma duzo pozytywnych komentarzy. hmm ? troszke zglupialem Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 opinie na mgsm to jak komentarze na onecie. Jak chcesz rzeczywiście poczytać o telefonach to idź na forum.android. Każdy telefon ma swój dział i szukaj w "dyskusja ogólna" Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Też bym się nie sugerował tamtą stronką. Ludzie piszą pierdoły, a nie mają pojęcia o telefonach. Cytuj Link to post Share on other sites
FozzY 35 Napisano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 ok. jestem w pracy ale zajrze dzisiaj i poczytam na temat obydwu telefonów. pytanie czy warto dopłacać do s6/g4 wzgledem oneplus one? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Ja bym raczej na pewno dopłacił. Cytuj Link to post Share on other sites
FozzY 35 Napisano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 im wiecej czytam tym bardziej ide w strone lg zwłaszcza, że wyrwe nowy za 1400 z tym, że ma 32gb ale mam jakies karty pamieci. poczytam jeszcze po forach ale lg chyba bedzie moj PS: jak dostane wypłate Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 jedno musisz wiedzieć w Galaxy S6 to o regularnym czyszczeniu pamięci bo gdy zaczniesz zapełniać pamięć telefonu i dojdziesz do takiego prawie maximum to zacznie mocno zwalniać raz na miesiąc lub dwa sobie podłączyć pod kompa i zgrać zdjęcia czy zależy co tam bedziesz trzymał na nim zresztą zasada ta obowiazuje przy kazdym Androidzie ale przy S6 wiele osób narzeka że spadek wydajnosci jest znaczny Cytuj Link to post Share on other sites
FozzY 35 Napisano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 o czyszczeniu pamieci akurat wiedziałem. jestem w 80% przekonany aby zakupić lg g4. troche zglupiałem bo poczytałem troszke i One plus one nie odstaje az tak od tego lg g4. Na plus lg ekran QHD ale z drugiej strony to wada gdyż bateria szybko pada. Znakomity aparat w lg ale oneplus one ma również znakomity aparat, na dodatek w oneplus one nagram video w 60 fps 1080p (czasem uzywam telefonu zamiast kamery ze wzgledu na moje hobby). Rano byłem przekonany o przewadze lg nad onepls, teraz sam juz nie wiem. skreslilem samsunga s6. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 One nie ma znakomitego aparatu. W swojej klasie co najwyżej dobry a w tej klasię są lepsze. LG jest o klasę wyżej i nawet tam aprat jest świetny. Porównywalny z S6. Także One do pięt nie dorasta G4 w tei kwestii. W G4 nagrasz w 4k Cytuj Link to post Share on other sites
FozzY 35 Napisano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 dopercyzuje moje wymagania wobec telefonu: muzyka podczas dojazdu jak i powrotu do domu (1h czasu w jedna strone), czasem gdy odwiedzam rodzicow i jade autobusem (ok 2h). Gry praktycznie w wolnej chwili w pracy czy to w komunikacji miejskiej. Jako ze lubuje sie w meteorologi, gdy nie mam pod reka lustra ani kamerki chcialbym nagrac lub zrobic fotke owego zjawiska. Czas pracy baterii przynajmniej dobe. Pozatym oczywiscie rozmowy telefoniczne oraz czesto uzywany internet do przegladania stron czy ogladania yt. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Do tych wymagań to już znajdziesz poniżej tysiące jakieś urządzenie Cytuj Link to post Share on other sites
FozzY 35 Napisano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 hmm do 1000 znajde dobry aparat, w miare dobra baterie, fajny ekran ? Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 P8 Lite ma dobry aparat ale srednią baterie Cytuj Link to post Share on other sites
FozzY 35 Napisano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 ten huwawei ma raptem ekran hd. szczerze troszke słabo. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 (edytowane) Huawei P8. Bateria nie porywa ale dzień myślę da rade. Za 1050 już widywałem na aukcjach czy olx a pewnie jak się zapoluje to i za 1000 da radęChyba że masz kasę np na G4 to kup G4 Co do lite to w rozmiarze hd jest to wystarczająca rozdzielczość. Tak samo jak full hd przy 5.5 cala Edytowane 15 Marca 2016 przez dawid0032 Cytuj Link to post Share on other sites
FozzY 35 Napisano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 do g4 moge dolozyc. teraz kwestia czy warto? zdjecia jak i video oneplus one z tego co widac na tym filmie robi niewiele gorsze lub podobne jak w przypadku lg g4 Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 (edytowane) Skoro tak twierdzisz i wiesz lepiej niż testerzy no to żyj w tym przekonaniu. Dużo się mówiło że poprzednia generacja nie dorasta do pięt G4 i S6. Np G3 i S5 robiły już bdb zdjęcia ale jednak sporo odstają, a One nie robił lepszych zdjęć od tych 2 w.w więc na pewno nie podobne do G4. Też porównywanie z ekranu telefonu z filmiku to niezbyt dobry materiał do porównań Edytowane 15 Marca 2016 przez dawid0032 Cytuj Link to post Share on other sites
FozzY 35 Napisano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 słuchaj tak jak mowiłem i jestem zielony. próbuje wybrać coś dla siebie ale z wiedzą jaką posiadam na ten moment może być cieżko. dlatego jestem tutaj i słucham oraz zadaje pytania forumowicza ktorzy maja obeznanie i potrzebna wiedza do stwierdzenia, że ten bedzie dla mnie dobrym wyborem a ten nie. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Pisałem już kilka postów temu że One nie dorasta do pięt G4, ale Ty dalej twierdzisz że zdjęcia są podobne, tak więc nie słuchasz. Cytuj Link to post Share on other sites
FozzY 35 Napisano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 może yt przekłamuje ale różnicy nie widze. zdaje sie na Twoją wiedze. Pozostaje kwestia baterii, podobno, mówie podobno trzyma dość krótko.czy jest aż tak źle ? to chyba norma, że trzeba ładowac telefony codziennie zwłaszcza z tak dużym ekranem? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 (edytowane) http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=3&idPhone1=6327&idPhone2=6901Tu masz porównanie aparatów. Edytowane 15 Marca 2016 przez Rica1 Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 To już nie chodzi o moją wiedzę a o testy jakie były. Piszę po raz kolejny. Flagowce z generacji G3 i S5 nie miały szans z G4 i S6 a miały praktycznie najlepsze aparaty. One niczym się nie wyróżniał w generacji G3 i S5. Robił tylko dobre zdjęcia i tyle. Nie ma w ogóle porównania z G4. Duży ekran niekoniecznie oznacza częste ładowanie. Jeśli telefon jest większy to można wsadzić większy akumulator. Dosyć logiczne chyba. Wszystko potem zależy ile procesor itp pobiera prądu i jaka jest optymalizacja. Sony np słynęło zawsze w swoich zetkach z długiego czasu pracy na jednym ładowaniu. Do momentu wprowadzenia Z3+ gdzie zamontowali snapdragona 810 który się przegrzewa i ma bardzo spory apetyt na prąd. W Z5 już to trochę polepszyli ale z modelami Z2, Z3 a o compactach już nie wspomnę nie mają się co równać. Huawei P8 jest dosyć cienki więc nie ma aż takiego dużego akumulatora. Bateria jest lepsza niż w lite. Na dzień powinna wystatczyć choć wiadomo kwestia użytkowania. Nawet te z najlepszymi można wyzerować w jeden dzień. Włączona transmisja danych, youtube, facebook, jakaś gra, wysoka jasność i gotowe. Cytuj Link to post Share on other sites
FozzY 35 Napisano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 ok czyli reasumujac krótko i do rzeczy - LG G4 godny polecenia w tej cenie. Przejrzałem forum android.forum. Jestem zdecydowany na G4. Teraz tylko gdzie kupic, Czytałem o tym, że ważna jest Polska dystrybucja oraz faktura 23% a nie marża oraz dystrybucja EU bo w razie awarii mogą wystąpić problemy z serwisem. Po obejrzeniu całego alledogo nie znalazlem żadnej pasującej aukcji po za autoryzowanym sprzedawca LG na alledrogo, haczyk jest taki, że cena to 1800PLN... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts