Ziental 27 Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) Hej!Przeniosłem ok. 300GB gier na steam z jednego na drugi komputer po prostu kopiując folder "steamapps". Wymiana komputera który już nie dawał sobie rady na nowy sprzęt była nieunikniona. Jak się okazało, przeniesienie steamapps zadziałało OK. Działa multiplayer i mody, tak jak na starym kompie.Niestety jest jeden zgrzyt. Steam wszystko to chce mi pobierac od zera, muszę stopować pobieranie. Da się to w jakiś sposób obejść? Istnieje jakieś sensowne rozwiązanie? Miał ktoś już podobny kłopot? Problem w tym, że na moim 12 mega bitowym łączu pobieranie wszystkiego od nowa zajmie co najmniej 4 doby nieustannego sciągania. Chciałbym, żeby Steam zamiast zaciagać od nowa, sprawdził zgodność istniejących plików i ewentualnie pobrał aktualizacje. Dzięki! Edytowane 4 Marca 2016 przez Ziental Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Steam > Utwórz lub przywróć kopie zapasowe gry Link to post Share on other sites
Ziental 27 Napisano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 To wymaga po kolei przenoszenia gier po jednej. Nie wiem czy z modami zadziała. Spróbuję w ostateczności. Jest inny sposób: Gra PPM > Pliki Lokalne > Sprawdź spójność plików gry. Ten sposób sprawia, że weryfikacja plików gry skutkuje sukcesem i steam nie pobiera już tej gry od nowa. NIESTETY! po ponownym uruchomieniu peceta gra znów dodaje się do kolejki jako do ściągnięcia od zera. Po co skoro została zweryfikowana poprawnie i zaktualizowana 5 minut temu!? Jest to ewidentny błąd programu staam. Ktoś ma jakieś pomysły? Link to post Share on other sites
AudiAWX 3761 Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Jak przenosilem steam to przeniosłem wszystkie pliki, nie tylko steamapps i po zrobieniu weryfikacji jest ok. Link to post Share on other sites
szramabdg 46 Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Sprawdź czy w samym steamie masz pododawane dobrze foldery. http://puu.sh/nuxaO/6d4784c83b.png Link to post Share on other sites
Ziental 27 Napisano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) Tak, zweryfikowałem to dokładnie. Ponadto wymyśliłem inny sposób. Usunąłem zawartość lokalną PPM i "Usuń zawartość lokalną". Po czym ręcznie wsadziłem katalog z grą do "common". Następnie dałem w Steam "Instaluj". Wszystko przebiegło zgodnie z planem. Steam zweryfikował pliki i pobrał małą aktualizację. Można grać! Wszystko szło idealnie do czasu... ...ponownego uruchomienia komputera. Steam dodał sobie grę do kolejki pobierania całości od zera! Jakże to!? Nie rozumiem tego programu. Zdaje się Steam wariuje i sam sobie zaprzecza bo w jednej chwili mówi że wszystko jest zaktualizowane a w drugiej że nic nie jest zainstalowane. Apropo myślę, że on próbuje kontynuować ten stary download bo zaczyna od 200MB pobranych wcześniej i chce pobrać brakujące 36GB (Arma z dodatkami i modami). Gdzie to się pobiera? Czy mogę ten folder gdzieś znaleźć i usunąć z dysku? Edytowane 4 Marca 2016 przez Ziental Link to post Share on other sites
Recommended Posts