Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

ostatnio czytam forum i często polecacie lenovo y700-15. Obecnie sam używam lenovo y580 i bardzo zadowolony byłem z niego przez długi czas. Nie wiem jeszcze dokładnie ile chcę wydać pieniędzy ani co chcę kupić. Domyślam się , że głównie GTX 960M 8GB (chyba starczy czy lepiej 16 pakować) no i procesor (czasem polecacie i5 czasem i7)

Pytania następujące.

15 vs 17 " są jakieś różnice większe? Problemy z chłodzeniem czy coś tego typu? Wolałbym 17. Cenowo chyba porównywalne są.

Do czego laptop? Do gier. Więc co z procesorem, i5 i i7 posiadają 4 rdzenie, opłaca sie inwestować więcej kasy w lepszy procesor? Ostatnio jak kupowałem kompa, karty był tak do przodu, że procesor mało robił.

Z takich okrojonych wersji bez systemu ani SSD http://www.x-kom.pl/p/274073-notebook-laptop-173-lenovo-y700-17-i7-6700hq-8gb-1000-gtx960m-fhd.html co sądzicie?

i widze ze ten sam tylko mniejszy http://www.x-kom.pl/p/272924-notebook-laptop-156-lenovo-y700-15-i7-6700hq-8gb-1000-gtx960m-fhd.htmlzaledwie pare stów tańszy, myslalem ze roznica bedzie wieksza.

Takie coś mam na oku, może jakieś SSD bym dorzucił. Pytanie co sądzicie? Coś lepszego w tej cenie znajdę, co z prockiem, co z ramem?

Nie chodzi o największą wydajność ale o optymalność. Optymalniej kupić (przykładowo i abstrakcyjnie) kartę o 5% mniej wydajną ale także zapłacić 500 zł mniej (w przypadku np:  3000 zł) niż na odwrót (5% więcej za 500 zł). To się by po prostu nie ,,kalkulowało"...

960m nie jest mocno wydajną kartą. Na długo nie starczy.

• Popieram 1

Nie mam budżetu. Chcę jak zwykle kupić najlepszą i najtańszą opcję, któa pociągnie nowe gry na wysokich i nadchodzące na średnich przez kolejne lata :P Jakbym chciał lepszą kartę to co byś polecił? 970 czy jakiegoś radeona? w jakiej konfiguracji? 17cali

Skoro myślisz o latach to 970m minimum. Ale jest drożej i nie ma pewności czy to wystarczy. Są outlety i używane laptopy ale to już na własne ryzyko.

PS:

dawid12345678 mnie ubiegł  ;)

Edytowane przez Kac2per1
  • Popieram 1
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...