Skocz do zawartości

PC do 3000-3200zł do gier + ssd

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : Gry no i codzienne zastosowanie np. internet, filmy itp.
  • Maksymalna kwota : 3200
  • Kiedy zamierzam kupić komputer? : połowa kwietnia
  • Których części potrzebuję : cała buda
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : nie
  • Rozdzielczość mojego monitora i model : albo 1650x1050 albo FHD zależy pod co będzie podpięty :P 
  • Specjalne wymagania : obowiązkowo musi być SSD, pojemność 120/128gb
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : nagrywarka dvd
  • Własna propozycja zestawu : -----
  • Inne : w zestawie obowiązkowo musi być dysk SSD jak i HDD, a oprócz tego myślę że jakaś i5, i mam na myśli albo i5 6500 albo 6400, co do karty graficznej nie jestem pewny, ale chciałbym coś pokroju GTX 960, z góry dzięki za pomoc, liczę na szybką odpowiedź :D

Edytowane przez royalmaster
  • Popieram 1

Wróć tydzień przed zakupem.Do tego czasu ceny mogą się mocno pozmieniać.
   tak wiem, ale chce się zorientować ;)

Dlaczego SSD na start jest konieczne ? Masz taki budżet, że można by myśleć o gtx 970, a przy ładowaniu SSD do zestawu nie będzie to możliwe.
   jak przeglądałem sobie morele znalazłem ssd za 185zł o pojemności 120gb i stwierdziłem że fajnie by go było mieć.

i ogólnie nie chciałbym do takiego zestawu brać jakieś najtańszej płyty głównej np, żeby wrzucić gtx 970, chyba że da się inaczej ;) także czekam na propozycje zestawów ;)

jak przeglądałem sobie morele znalazłem ssd za 185zł o pojemności 120gb i stwierdziłem że fajnie by go było mieć.

Takie tanie SSD to nie najlepsze rozwiązanie.

i ogólnie nie chciałbym do takiego zestawu brać jakieś najtańszej płyty głównej np, żeby wrzucić gtx 970, chyba że da się inaczej także czekam na propozycje zestawów

A co takiego potrzebujesz na tej płycie głównej, że nie może być najtańsza ? MOBO ma się sprawdzić w zastosowaniach jakie masz, a nie mieć krocie bajerów, które są zbędne. 

• Popieram 1