eaglemk 0 Napisano 28 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 mój budżet : 2000 gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : Allegro nówka czy używka : nówka preferowany rozmiar wyświetlacza : 5,1-5,7 preferowany system mobilny :wszystkie do czego będę używać urządzenia : Zdjęcia(najwiekszy nacisk) , MS office Tak jak w tytule wybrać Galaxy s6 czy poczekać aż wejdzie do sprzedaży s7 i cena spadnie opadnie a może polecacie coś innego niż to co mam aktualnie na "oku" ? . Cytuj Link to post Share on other sites
m-niczek 0 Napisano 28 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 (edytowane) Xiaomi Mi 5 :-) Telefon 2016 roku :-) Nic innego nie przychodzi mi na myśl :-) http://www.benchmark.pl/aktualnosci/xiaomi-mi-5-oficjalnie-zaprezentowany.html http://antyweb.pl/xiaomi-mi-5-premiera-cena/ Edytowane 28 Lutego 2016 przez m-niczek Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie dawid0032 746 Napisano 28 Lutego 2016 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Dopiero można zamawiać. W magazynach pojawią się z tego co czytałem pod koniec marca. Dobrze też poczekać na pierwsze testy czy nie wyjdzie jakiś bubel jak np w Z5 więc sporo czasu minie zanim będzie go można polecać Jeśli chodzi o zdjęcia to S6 i LG G4 będą najlepsze. Są porównywalne. G4 ma dobry manual, w S6 ma się pojawić w 6.0 więc ta różnica się zatraci jeszcze bardziej bo to była w sumie jedyna przewaga G4 nad S6 Wydajnościowo lepszy S6 ale G4 już też jest dobry. Ekran znacznie lepszy w S6, wykonanie na moje oko też choć klapka ze skóry może sie podobać plus G4 to wejście na kartę sd a przy sporej ilości robionych zdjęć może się przydać 2 Cytuj Link to post Share on other sites
eaglemk 0 Napisano 28 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 (edytowane) jedną z rzeczy która pozostawia cień wątpliwości w wyborze s6 jest własnie brak karty sd bo trzymanie rzeczy na dysku google jest co najmniej męczące . Jeśli chodzi o Xiaomi to aparat z f/2.0 to troszkę przestarzałe rozwiązanie . Brać pod uwagę Lumie 950XL czy wyrzucić ten pomysł z głowy ? Edytowane 28 Lutego 2016 przez eaglemk Cytuj Link to post Share on other sites
Fikuzi 2439 Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Najgorsze jest to, że S7 na starcie będzie kosztował krocie. S6 jest świetnym wyborem jeśli bierze się pod uwagę wersje 64, a nawet 128 GB, które do tanich nie należą. Niestety brak slotu na kartę pamięci boli. G4 cenowo wypada bardzo przyjemnie + slot. Mimo, że S6 jest wydajniejszy to w codziennym użytkowaniu aż takiej różnicy chyba nie widać ? (pytanie do tych, którzy testowali zarówno jeden jak i drugi telefon) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts