perspektywa 0 Napisano 26 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Witam.Od miesiąca posiadam telefon Huawei P8 Lite. Od początku byłam z niego bardzo zadowolona, jednak od jakichś dwóch-trzech dni zauważyłam bardzo znaczącą różnicę w wydajności baterii. Wczoraj, dla przykładu, przy używaniu tylko komunikatora, poziom baterii spadał o jeden procent w ciągu minuty.Od razu zaznaczę, że nie mam zainstalowanych żadnych gier, jedynie dość podstawowe, bazowe aplikacje, a najczęściej na telefonie używam Internetu, odtwarzacza muzyki oraz Facebooka.Wiem, jak bywa z baterią w Androidach, ale wydaje mi się, że taka wydajność przy naprawdę niewielkim użyciu (+najniższa jasność wyświetlacza) to coś niepokojącego. Chciałabym zasięgnąć opinii większej liczby osób, dowiedzieć się, czy rzeczywiście mam powód do niepokoju, co może być przyczyną takiej wydajności baterii i co mogę zrobić, by polepszyć jej funkcjonowanie.PS. Napisałam już email do działu pomocy sklepu internetowego, w którym zakupiłam telefon, czekam na ich odpowiedź.Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
tom3636 9 Napisano 26 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 (edytowane) Niestety P8 lite ma jedną z najgorszych baterii na rynku. Ten typ już tak ma. To normalne, że bateria rozładowuje się w oczach. Z czasem będzie tylko gorzej. Zainstaluj jakiś program do testowania baterii, zdób test dziś i porównuj wyniki co kilka miesięcy. Dodatkowo warto odinstalować wszystkie programy działające w tle, wyłączyć synchronizację, zostawić jeden program do komunikowania się ze znajomymi. Niestety ten model ma niewymienną baterię. Możesz pomyśleć nad sprzedażą i kupnem czegoś innego Edytowane 26 Lutego 2016 przez tom3636 Cytuj Link to post Share on other sites
Qdyn ek 65 Napisano 26 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Są alternatywne appki jak messenger, polecam też usunąć fb i korzystać z wersji przeglądarkowej. To daje dużego kopa w płynności i pracy baterii. Przyczyną może też być słaby zasięg, chyba że korzystasz z WiFi Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts