Skocz do zawartości

Morele.net problemy z reklamacją klawiatury

Recommended Posts

Witam,na wstępie zaznaczę że jestem nowym użytkownikiem forum choć przeglądam je od dawna,ale do rzeczy:

zamówiłem klawiaturę mechaniczną ozone strike pro i oczywiście sprawdziłem czy działa,działać działała ale nie miałem zbyt dużo czasu żeby się nią nacieszyć to też problemu na początku nie zauważyłem.Dopiero po kilku dniach zauważyłem że przy naciśnięciu niektórych klawiszy litery wpisują się podwójnie lub potrójnie a czasami zacinają się i raz rejestrują naciśnięcie a raz nie.

Zgłosiłem więc reklamacje na stronie morele.net dnia 2016-02-17 oraz tego samego dnia wysłałem klawiaturę,w zgłoszeniu napisałem że chcę wymiany klawiatury na nową,odpowiedź odmowną dostałem dzisiaj,napisali cytuję:"Opis realizacji: odmowa naprawy - zalana".Ręce opadają....

oczywiście klawiatura nie była przeze mnie zalana ani w żaden inny sposób uszkodzona,była odesłana do nich w stanie idealnym.

Moje pytanie więc brzmi:co ja w tej sytuacji mogę zrobić?

Od razu UOKiK. Powaznie. Zaoszczedzisz sobie nerwow. Rowniez Federacja Konsumentow moze pomoc jak i zgloszenie na prokurature o probie oszustwa. Oczywiscie informuj sklep o swoich czynach, dokladnie opisujac sytuacje. Morele to debilny sklep i reklamacje u nich to katorga. A nastepnym razem pocecam zakupy w x-kom, agito, proline i redcoon.

• 4 tygodnie później...

Z morele o tyle ciekawa sytuacja. Wysłałem na reklamację kamerkę za 50 zł(nie działał mikrofon). Ale prosiłem aby mi wymienili na kamerkę o wartości 100 zł z moją dopłatą.Nie zgodzili się.Albo naprawią albo wymienią.

Wymienili. Poprosili abym odebrał w punkcie. Kamera przeleżała w punkcie odbioru 5 dni jako nowe zamówienie. Nie odebrałem.

Przychodzi do wiadomość że naprawa lub wymiana nie była możliwa,więc zwracają pieniądze.  :D

Edytowane przez droid