Skocz do zawartości

Używana karta graficzna do 500zł

Recommended Posts

7870 XT http://allegro.pl/vtx3d-vertex3d-radeon-hd7870-xt-975-1500-2gb-i6009369218.html miałem takiego VTX3D  i powiem że firma może nie znana ale całkiem fajna karta tylko pierwsze co trzeba zrobić to przesmarować dobra pastą rdzeń graficzny (np pasta gelid Extreme) u mnie ta pasta pomogła zbić temp o około 10 stopni +plus dodałem wiatrak z boku obudowy na nią więc nie było ani głosno ani gorąco, wydajność prawie jak 7950 więc całkiem pięknie.

a z Obozu zielonych http://allegro.pl/gigabyte-gtx-660ti-gv-n66toc-2gd-sprawna-i6010237619.htmlGtx 660Ti również kawał solidnej karty, syn ma taką w kompie i wszystko co nowe chodzi w przyzwoitych detalach i FHD. 

GtX będzie miał trochę lepsza kulturę pracy temperatury/i głośność, ale VTX 7870xt jest szybszy. 

Ogólnie 7870xt to taki most między zwykłą 7870 a 7950 (7870xt ma ten sam chip graficzny co 7950) i bliżej mu do własnie 7950 a po podkręceniu zrównuje się ze stockowym 7950 , kreci się tez bardzo ładnie ta 7870xt. zresztą ten Gigabyta 660 ti też ładnie idzie w górę.

obie mają 2 GB pamięci DDR , 7870xt jest 256 bit a 660ti 192 bit

Ja osobiście bym chyba wybrał jednak GTX 660ti chociaz obie są praktycznie identyczne w wydajności w grach ,ale jednak kulturę pracy ma lepsza GTX

Edytowane przez MariuszB35PL
  • Popieram 1

Ja bym jednak brał tu r9 270 z racji takiej ze za około 500 zł znajdziesz kartę z gwarancją ponad rok ,a karty graficzne lubią siadać. Pamietaj ,że jak kupujesz uzywana bez gwary to musisz ja przetestowac benchmarkami itd. Najlepiej co najmniej 12 godzin testu. jeżeli tyle przetrwa to jest sprawna. Bo w grach moze działac stabilnie ,a i tak byc uszkodzona 

• Popieram 1

Mam budżet i chcę go wykorzystać, na pewno się to nie zmarnuje.
Takie posty nic nie wnoszą, na hd7750 fps w granicach 120-170, a w akcji czy w smoke spadają do 44klatek. Procesor mam dobry i wiem, że spokojnie przy dobrej grafice mogę mieć ~300fps.