kkrzysiekk 1 Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Witam może wy wiecie jaki kupić dysk twardy do 150 złotych, konkretnie firme model pojemność, jestem w sprawie dysków twardych zielony, a mój staroć 74GB ni jak pasuje do reszty podzespołów, i czy będzie pasował do mojej płyty głównej (wszystko w opisie mojego zestawu komputerowego, płyta główna gigabyte M52lt-d3), chodzi mi żeby dysk był w miare nie awaryjny, i czy mogę go dołączyć do starego dysku na ata w komputerze bo zawsze to kapkę więcej GB, proszę o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Quatrox 0 Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Samsung F3 0,5TB. Cytuj Link to post Share on other sites
kkrzysiekk 1 Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Na internecie pisze ze ten dysk ma jakies sata 2 a skad ja mam wiedziec czy moja plyta ma sata czy sata 2 ??? Cytuj Link to post Share on other sites
Quatrox 0 Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Od czego są przejściówki... praktycznie każda płyta ma SATA/SATAII/SATAIII. A jak nie SATA, to na pewno ma USB. Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Jaka to płyta? Cytuj Link to post Share on other sites
kkrzysiekk 1 Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 płyta główna gigabyte M52lt-d3 Cytuj Link to post Share on other sites
Quatrox 0 Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Masz 2 porty SATAII. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Bierz F3 Cytuj Link to post Share on other sites
hecto 10 Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 ja najpierw zainwestowałbym w nowy zasilacz. bo jak się ten logic spali sam to nic się nie stanie, gorzej jak pociągnie za sobą nowy dysk albo coś innego... Cytuj Link to post Share on other sites
kkrzysiekk 1 Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 ludzie juz sie kiedys wypowiadalem na temat zboczenia na punkcie zasilaczy, mam juz drugi komputer i 4 zasilacz no name, (nie dlatego ze sie zepsul tylko byl za slaby na podzepoly) i jakos nigdy mi nic nie spalil, musialbym upasc na glowe zeby kupowac zasilacz za ponad 300 zeta, wolalbym to dolozyc do karty graficznej albo do jeszcze lepszego procesora. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 No widzisz, a u mnie poszedł jeden zasilacz, a komp do tej pory niestabilny pomimo wymiany na inny zasilacz (pewnie też no name, bo to ojciec kupował). Cytuj Link to post Share on other sites
hecto 10 Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 ja Ci mówię z własnego doświadczenia. moja platforma pobierała może 180-200W w stresie a zasilacz był no name 500W. czyli niby sporo zapasu. jednak przeglądarkę wywalało mi po 50 razy dziennie, uwalił 3 kości ramu , spalił 2 dyski, rozwalił jedną płytę gigabyte i jedną epox`a i uszkodził geforcea mx440. nie mówiąc o restarcie co 2h przy samym gadu + pobieracz plików... wymieniłem potem na chiefteca pożyczyłem od kumpla dobre kości ram i problemy ustały. ale rób jak chcesz. tylko nie pisz potem że doradziliśmy Ci ch**owy dysk i padł Ci po 1,5 miesiąca, ok? Cytuj Link to post Share on other sites
marocco 1 Napisano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 ja Ci mówię z własnego doświadczenia. moja platforma pobierała może 180-200W w stresie a zasilacz był no name 500W. czyli niby sporo zapasu. jednak przeglądarkę wywalało mi po 50 razy dziennie, uwalił 3 kości ramu , spalił 2 dyski, rozwalił jedną płytę gigabyte i jedną epox`a i uszkodził geforcea mx440. nie mówiąc o restarcie co 2h przy samym gadu + pobieracz plików... wymieniłem potem na chiefteca pożyczyłem od kumpla dobre kości ram i problemy ustały. ale rób jak chcesz. tylko nie pisz potem że doradziliśmy Ci ch**owy dysk i padł Ci po 1,5 miesiąca, ok? to juz nie na temat... ;/, owiem tak stary zasilacz merkury ciasgnal mi przez 7 lat P4 2,8 Ghz Prescott i Radeon x 1650 pro ;> i bylo gut... teraz mam to co w podpisie...upssss, tzn mialem ... bo ocz ze soba wzial ze soba dysk twardy...teraz jad na modecomie i jestem zadowolony czy mogę go dołączyć do starego dysku na ata w komputerze bo zawsze to kapkę więcej GB, proszę o pomoc. tak mozesz tak zrobic tylko w biosie sobie bedziesz musial przestawic z ktorego ma startowac dysk jezeli chcesz dalej miec systemowy ta 74 GB :> to nic trudnego , podpinasz i robisz partycje jak chcesz ten nowy dysk stawiac, to wtedy musisz od nowa system stawiac (wlaczajac w Biosie, zeby starotowal CD i jako domyslny pierwszy dysk misisz ustawic nowy hdd ) instalacja systemu, pozniej reszta juz to samo :> Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts