AmigoToyota 3 Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Cześć, mam taki problem ponieważ: Mam komputer, który chyba jest zainfekowany jakimś wirusem, ponieważ, kiedy włączam przeglądarkę już na start mam kilka reklam które muszę wyłączyć "X" w prawym, górnym rogu. Ale najgorsze jest, kiedy moja wyszukiwarka zmienia się na "mystartsearch" i za każdym razem, jak włączę jakiś link w drugiej karcie wyskakuje mi reklama tj. włącza się link i 2 karta z reklamą. Fachowiec doradził mi, żebym zrobił format (taki fachowiec ) ale niestety, mój napęd jest zepsuty, tj. nie wysuwa się te miejsce gdzie wkładasz płytkę. I oto moje pytanie: Posiadam klucz do win7 który sprawdziłem w kompie jakimś, takim programem, mam płytkę z win7 (32 bit) i chciałbym zrobić ten format w końcu. Więc pozostaje mi zrobienie go przez pendrive. Powie mi ktoś krok po kroku jak to zrobić? Skąd pobrać obraz windowsa (oryginalnego) ponieważ klucz już mam. Bylbym wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18787 Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Fachowiec doradził mi, żebym zrobił format (taki fachowiec ) To faktycznie "fachowiec"... Zanim zaczniesz stawiać nowy OS, spróbuj ten program - AdwCleaner W 99% usuwa on cały niechciany szajs, który siedzi w przeglądarkach. Następnie ściągnij jakiś darmowy antywirus i przeskanuj PC. Idź do jakiegoś kumpla z płytą na której masz obraz Win7, zainstalujcie program Rufus i stwórzcie bootowalny pendrive. Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Albo PowerISO. Cytuj Link to post Share on other sites
Jerry220476 101 Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 (edytowane) Obok adw cleanera polecam jeszcze Malwarebytes Anti-Malware świetne działa zawsze stosuje te dwa programy pózniej antywirus to tylko formalność A tutaj masz windowsy : http://www.writeurl.com/publish/9pqb1bhqzzll2fmw6m3g Edytowane 20 Lutego 2016 przez Jerry220476 Cytuj Link to post Share on other sites
AmigoToyota 3 Napisano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Czyli tak, próbowałem ADWcleaner (myślałem, że to oczywistość więc o tym nie napisałem, mój błąd) nie dał rady bo po restarcie dalej to samo. Antywirusa mam tam, ale zobaczę przeskanuję. Ok, zastosuję się do waszych rad i dam znać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts