vvolf 0 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Witam, Poszukuję płyty głównej pod i7 6700K. Zależy mi na OC. Komp wykorzystywany w 90% do gier a w 10% render. Moje sugestie: 1) ASRock Z170 OC Formula2) Asus Z170 Deluxe3) MSI Z170A Gaming M74) MSI Z170A Gaming M9 Proszę o rady za/przeciw, dlaczego warto itp. Będę wdzięczny za wszelkie spostrzeżenia Dziękuję. Cytuj Link to post Share on other sites
king2127 71 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Czy ogranicza cię jakiś budżet Cytuj Link to post Share on other sites
vvolf 0 Napisano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Czy ogranicza cię jakiś budżet Myślę, że 1500 za płytę główną to max., dlatego też MSI Z170A Gaming M9 jest w mojej sugestii brana na końcu pod uwagę. Cytuj Link to post Share on other sites
king2127 71 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 po analizie http://pclab.pl/art66831-3.html Płyty, które wymieniłeś to ogólnie górna półka mają wszystko co powinno być , kwestia tylko co ci pasuje, firma , kolor pod resztę podzespołów , by miało to jakiś urok wydać 1500 na m9 trochę szkoda , Cytuj Link to post Share on other sites
GergG 134 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 (edytowane) Ja bym chyba łykał ASUSa , ale spokojnie w/g mnie wystarczy : ASUS MAXIMUS VIII RANGER ASRock miewa problemy z pamięciami ( przepustowością , często CR1 nie działa ) , z MSI z reguły nie wyciśnie się tyle co na ASUS z CPU - różnice są w sumie niewielkie , ale są .. Jeżeli potrzebujesz Wifi/BT to ASUS Deluxe Edytowane 19 Lutego 2016 przez GergG Cytuj Link to post Share on other sites
vvolf 0 Napisano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Bardzo dziękuję wam za odpowiedzi o pomoc. Ja bym chyba łykał ASUSa , ale spokojnie w/g mnie wystarczy : ASUS MAXIMUS VIII RANGER ASRock miewa problemy z pamięciami ( przepustowością , często CR1 nie działa ) , z MSI z reguły nie wyciśnie się tyle co na ASUS z CPU - różnice są w sumie niewielkie , ale są .. Jeżeli potrzebujesz Wifi/BT to ASUS Deluxe Dlaczego wybrałbyś MAXIMUS VIII RANGER od asusa? Fakt cena płyty jest przystępna. ASRock z chipsetem Z170 ma problemy z pamięciami? Czy to dotyczy jakiś modeli z dolnej pułki czy wszystkich w tym też ASRock Z170 OC Formula? Bardzo fajnie, że o tym napisałeś, bo mi umknął ten wątek w ASRockach. Mam Ausa Deluxe pod Haswella i jestem zadowolony. Aczkolwiek kiedyś jak podłączyłem dołączoną do zestawu antenę wifi to komp mi się sam włączał. Napisano wczoraj, 22:03 po analizie http://pclab.pl/art66831-3.htmlPłyty, które wymieniłeś to ogólnie górna półka mają wszystko co powinno być , kwestia tylko co ci pasuje, firma , kolor pod resztę podzespołów , by miało to jakiś urok wydać 1500 na m9 trochę szkoda Tak to prawda MSI M9 wg mnie też nie jest warta tych 1500zl ( tak gdzieś kosztuje po akcji cashback, ktora trwa do 29 lutego) Cytuj Link to post Share on other sites
bonnydirt 72 Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 ASUS MAXIMUS VIII RANGER, dlatego że jest to świetnie wykonana płyta za stosunkowo rozsądne pieniądze, nie przepłacasz za dodatki których i tak nie wykorzystasz prawdopodobnie, więc patrząc pod katem cena/wydajność/jakość dla tej górnej półki sprzętowej to opłacalne mobo po prostu.Przede wszystkim bardzo bogate wyposażenie, duże możliwości oc, wszystkie złącza jakie potrzebujesz, wygląd na + itd Warto się zastanowić nad tym mobo bo przepłacanie za droższe jest średnio opłacalne. Cytuj Link to post Share on other sites
vvolf 0 Napisano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 coś do Asusa z serii ROG nie mam przekonania Cytuj Link to post Share on other sites
PlasmaPredator 0 Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Mam ten sam procek i Z-170 DeLuxe od Asusa i nie powiem , żebym na cokolwiek narzekał. Jak dla mnie bardzo dobra płyta pod OC i ma ciekawy jak i również estetyczny wygląd Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts