Antenor 5 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 mój budżet : 1000-1200 max gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : Allegro nówka czy używka :Nówka preferowany rozmiar wyświetlacza :około 5 preferowany system mobilny :Android, ios do czego będę używać urządzenia :Głównie internet, gry, multimedia moje najważniejsze wymagania łynność, płynność i jeszcze raz płynność i szybkość działania internetu i aplikacji. Witam, potrzebuje porady kogoś obeznanego odpowiednio w temacie Więc który z tych trzech telefonów będzie najlepszy do: -filmy online -gry -przeglądanie internetu -słuchanie muzyki ogólnie urządzenie że tak powiem do wszystkiego. Najbardziej zależy mi na płynności działania telefonu i aplikacji, oraz jak najwygodniejsze przeglądanie internetu. Mój budżet oscyluje w granicach 1000zł myślę że max 1200 dam rade uzbierać. Te dwa pierwsze mieszczą się w granicy mojego budżetu i najbardziej mi pasuje ich wygląd (stylistyka) oraz wielkość, lecz za asusem przemawia bardzo interesująca cena, oraz bateria 5000mAh, która jest dużym atutem, lecz to nie jest mój priorytet. Więc który z tych trzech będzie najlepszy jako (multimedialna zabawka). i czy różnica w wydajności między tymi dwoma pierwszymi a Asusem będzie proporcjonalna co do różnicy w cenie. Oczywiście jeżeli macie dla mnie jakieś inne propozycje to słucham uważnie. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Do przeglądania internetu i multimediów takie małe ekrany jak w dwóch pierwszych propozycjach nie będą wygodne a powiedziałbym upierdliwe. Z3c jeszcze ale iphone ma tylko 4 cale. I Iphone 5s w tej cenie to raczej chyba tylko używki a też ma tylko 16gb wbudowanej pamięci więc lipa Asus znowu ma dosyć kiepskie podzespoły bo snap 410 i dosyć długo może myśleć no i do gier niebardzo Z 5.5 calowych byłoby z czego wybrać 1 Link to post Share on other sites
Antenor 5 Napisano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 (edytowane) W takim razie co byś proponował w tej cenie 5,5 cala?? Bo w sumie zależy mi najbardziej na wydajności i wygodnym przeglądaniu internetu a tamte 2 modele podałem gdyż wizualnie strasznie mi się podobają, lecz chętnie bym obejrzał jakieś inne propozycje. Edytowane 19 Lutego 2016 przez Antenor Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 (edytowane) Zobacz Xiaomi Redmi Note 3 3/32 lub poszukaj na olx Honor 7 Edytowane 19 Lutego 2016 przez jutjub 1 Link to post Share on other sites
Antenor 5 Napisano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Ten xaomi całkiem fajnie się zapowiada jeszcze jakieś propozycje? Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Moto X Play/Flex 2, tylko ma wadę przegrzewania się P8 i jak wyżej wspomniałem Honor 7 są ok, ale jeśli nie będziesz grał w zaawansowane gry. 1 Link to post Share on other sites
dkubica 6 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Honor 7 i P8 mają słabe układy graficzne więc zagrać zagrasz, ale o graniu przez dłuższy okres posiadania tych smartfonów w najnowsze gry możesz pomarzyć Jeżeli chodzi jednak o Xiaomi to taniej (ale niewiele) można jeszcze znaleźć Redmi ale Note 2. Bardzo fajny wyświetlacz, 2 GB RAMu i Helio X10 dadzą radę w najnowsze gry. Wracając jednak do Moto X Play to poprzez tworzywa sztuczne nie odczuwa się tak mocnego przegrzewania się tego smartfonu (co nie oznacza, że się nie przegrzewa) 1 Link to post Share on other sites
Brokula 13 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 A może LG G3? Na Androidzie 6 telefon przyśpieszył i wielu ludzi sobie zachwala tę aktualizację. Ekran 5,5" z dobrym wykorzystaniem przestrzeni z przodu sprawia, że telefon nie odstrasza swoimi rozmiarami i zalicza się do tych trochę bardziej kompaktowych (oczywiście w kategorii 5,5 calowców ) Widać, że chcesz postawić na multimedia w telefonie i G3 zdaje się być całkiem nieźle dopasowana do Twoich potrzeb. 1 Link to post Share on other sites
Antenor 5 Napisano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Witam budżet wzrasta do 2000 ale tylko z saturna, bo będę brał pewnie na raty. Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 S6/G4, ale wstrzymaj się kilka dni, bo jutro premiera S7, wtedy S6 powinna spaść trochę z ceny, bodajże jutro LG zaprezentuje LG G5. 1 Link to post Share on other sites
Antenor 5 Napisano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Heeh, bardzo Ci dziękuję za info dotyczące tych premier, nie interesuje się tym jakoś za bardzo, a miałem już dzisiaj jechać do satruna pomacać sobie i wybrać między s6 a g4 W takim razie poczekam aż się sytuacja rozwinie z tymi nowymi modelami Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Teraz na dniach cena S6 spadła z 2200 do 2000 więc aż tak szybko raczej znowu nie spadnie no ale zobaczymy 1 Link to post Share on other sites
Antenor 5 Napisano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Temat do zamknięcia, kupiony został samsung s6 edge. Jak na razie to od pierwszego dotknięcia jestem zakochany. Dziękuję wszystkim za pomoc. Link to post Share on other sites
Recommended Posts