Skocz do zawartości

Xperia z3 compact vs Iphone 5s vs ASUS Zenfone Max

Recommended Posts

• mój budżet : 1000-1200 max
  • gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : Allegro
  • nówka czy używka :Nówka
  • preferowany rozmiar wyświetlacza :około 5
  • preferowany system mobilny :Android, ios
  • do czego będę używać urządzenia :Głównie internet, gry, multimedia 
  • moje najważniejsze wymagania :Płynność, płynność i jeszcze raz płynność i szybkość działania internetu i aplikacji.

Witam, potrzebuje porady kogoś obeznanego odpowiednio w temacie :) Więc który z tych trzech telefonów będzie najlepszy do:

-filmy online

-gry

-przeglądanie internetu

-słuchanie muzyki

ogólnie urządzenie że tak powiem do wszystkiego. Najbardziej zależy mi na płynności działania telefonu i aplikacji, oraz jak najwygodniejsze przeglądanie internetu. Mój budżet oscyluje w granicach 1000zł myślę że max 1200 dam rade uzbierać. Te dwa pierwsze mieszczą się w granicy mojego budżetu i najbardziej mi pasuje ich wygląd (stylistyka) oraz wielkość, lecz za asusem przemawia bardzo interesująca cena, oraz bateria 5000mAh, która jest dużym atutem, lecz to nie jest mój priorytet. Więc który z tych trzech będzie najlepszy jako (multimedialna zabawka). i czy różnica w wydajności między tymi dwoma pierwszymi a Asusem będzie proporcjonalna co do różnicy w cenie. Oczywiście jeżeli macie dla mnie jakieś inne propozycje to słucham uważnie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam. 

Do przeglądania internetu i multimediów takie małe ekrany jak w dwóch pierwszych propozycjach nie będą wygodne a powiedziałbym upierdliwe. Z3c jeszcze ale iphone ma tylko 4 cale. I Iphone 5s w tej cenie to raczej chyba tylko używki a też ma tylko 16gb wbudowanej pamięci więc lipa

Asus znowu ma dosyć kiepskie podzespoły bo snap 410 i dosyć długo może myśleć no i do gier niebardzo

Z 5.5 calowych byłoby z czego wybrać

• Popieram 1

W takim razie co byś proponował w tej cenie 5,5 cala?? Bo w sumie zależy mi najbardziej na wydajności i wygodnym przeglądaniu internetu a tamte 2 modele podałem gdyż wizualnie strasznie mi się podobają, lecz chętnie bym obejrzał jakieś inne propozycje.

Edytowane przez Antenor

Honor 7 i P8 mają słabe układy graficzne więc zagrać zagrasz, ale o graniu przez dłuższy okres posiadania tych smartfonów w najnowsze gry możesz pomarzyć :)

Jeżeli chodzi jednak o Xiaomi to taniej (ale niewiele) można jeszcze znaleźć Redmi ale Note 2. Bardzo fajny wyświetlacz, 2 GB RAMu i Helio X10 dadzą radę w najnowsze gry. Wracając jednak do Moto X Play to poprzez tworzywa sztuczne nie odczuwa się tak mocnego przegrzewania się tego smartfonu (co nie oznacza, że się nie przegrzewa) :)

• Popieram 1

A może LG G3? Na Androidzie 6 telefon przyśpieszył i wielu ludzi sobie zachwala tę aktualizację. Ekran 5,5" z dobrym wykorzystaniem przestrzeni z przodu sprawia, że telefon nie odstrasza swoimi rozmiarami i zalicza się do tych trochę bardziej kompaktowych (oczywiście w kategorii 5,5 calowców ;) ) Widać, że chcesz postawić na multimedia w telefonie i G3 zdaje się być całkiem nieźle dopasowana do Twoich potrzeb.

• Popieram 1

Heeh, bardzo Ci dziękuję za info dotyczące tych premier, nie interesuje się tym jakoś za bardzo, a miałem już dzisiaj jechać do satruna pomacać sobie i wybrać między s6 a g4 :) W takim razie poczekam aż się sytuacja rozwinie z tymi nowymi modelami  

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...