Kebabson991 0 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Witam serdecznie, zastanawiam się ostatnio nad kupnem komputera i planuję wybrać I5 6600 (bez K). Moje pytanie jest krótkie. Czy warto według Was dopłacić z takiego MSI H170 Gaming M3 do Z170 Gaming M3? Oczywiście, ostatnia płyta jest typowo do podkręcania, czego ja jednak obecnie nie zamierzam. Myślę jednak, że w przyszłości będę mógł zrobić upgrade procka do np. I7 wraz z odblokowanym mnożnikiem. Wydaje mi się też, że Z170 ma minimalnie bogatsze wyposażenie, np. złącze USB 3.1 gen 2. Czy według was warto dopłacić do tej płyty, by mieć możliwość ,, w razie czego" dokupić RAM z wyższą częstotliwością i lepszy odblokowany procesor? Nie mam możliwości dodatkowej dopłaty do 6600K. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Myślę bez sensu, czy może mam trochę racji? Po prostu chcę sobie zostawić otwartą furtkę, gdybym chciał zrobić upgrade. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie prystek 6 Napisano 18 Lutego 2016 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 jak chcesz robin up w przyszlosci to zawsze warto zalezy tylko jak odlegla to przyslsc bo jak mowimy o roku to jest sens jak od 3 -4 latach to daj se spokoj- wyjdzie nowa platforma i nowe procki juz w tym roku wychodzi intel kaby lake i cannonlake 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts