Kamil Myzia 0 Napisano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Witam, Od kilku dni próbuje sobie ustawić skrzynkę pocztową. Otrzymałem wszystkie ustawienia dotyczące serwerów, ustawień portów i zabezpieczeń, hasło oraz login. Próbowałem przy użyciu klientów poczty: z Win 7, Outlook, Thunderbird i The Bat. Listy wysłane na mój adres przychodzą, natomiast nie chcą z niej wyjść. cały czas jest problem z SMTP, Outlook wywala taki błąd: "Wysyłanie” zgłosiło błąd (0x80042109) : „Program Outlook nie może połączyć się z serwerem poczty wychodzącej (SMTP). Jeśli komunikat ten będzie nadal wyświetlany, skontaktuj się z administratorem serwera lub usługodawcą internetowym (ISP).” Za każdym razem też jest problem z jakimś certyfikatem: http://img526.imageshack.us/img526/879/certyfikat.png Wydaje mi się, że to właśnie przez ten certyfikat, ale nie można go zaakceptować, ani pobrać. Pojawia się przy każdym kliencie poczty. Dodam, że wszystko musi być ok, bo u kolegi konfiguracja konta poszła bez zastrzeżeń i wszystko działa. Z tego też powodu wnioskuję, że jest coś nie tak z moimi ustawieniami. Próbowałem przy wyłączonym firewallu, i antywirusie. Już sam nie wiem, ktoś może orientuje się, co może być nie tak? Cytuj Link to post Share on other sites
5k18a 0 Napisano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Na jakim serwerze? Jest to typowy objaw złego skonfigurowania poczty wychodzącej SMTP Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil Myzia 0 Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 serwer @benchmark.pl Tylko, że inaczej się nie da tego skonfigurować . Robiłem krok po kroku, wszystkie ustawienia. Cytuj Link to post Share on other sites
5k18a 0 Napisano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Hmm wiele chyba nie pomogę bo nie znam ustawień tego serwera. Lepiej było by napisać do admina z zapytaniem. Ale upewnij się że: port dla SMTP jest właściwy Jeżeli serwer wymaga połączenia szyfrowanego to że włączone jest szyfrowanie, jeżeli nie obsługuje szyfrowania to że masz wyłączone Że masz poprawnie ustawioną autoryzację itd... No ale rozumiem że to już sprawdzałeś. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts