pacior 0 Napisano 17 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 1.Konfiguracja komputera: MSI h81m-p33, g3258, 8gb corsair vengance 1600mhz, hd6870, 500w deus g1 2.System operacyjny: (windows 7 proffesional N 64 bit) 3.Zmiany wprowadzone w systemie i sprzęcie przed wystąpieniem kłopotów: (wymieniłem procesor, ram i płyte główną) 4.Używany program antywirusowy: brak 5.Wykonane czynności w celu naprawy problemu: brak 6.Informacje dodatkowe: a więc, wymieniłem wszystko, oprócz gpu, hdd i psu, i tak, proc ok, ramy ok, normalnie mi w biosie to czyta, ale przy włączaniu kompa nie ma jednego pikniecia że wsio ok, i przy starcie systemu, dosłownie sekunde po tym jak się załącza system, wywala blue screena, nie mam jak przeczytać błędów w ekranie śmierci bo to trwa nawet nie ułamek sekundy Jakieś pomysly? reinstall systemu pomoze? Cytuj Link to post Share on other sites
rolandwally83 347 Napisano 17 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Skoro zmieniłeś płytę główną system trzeba zainstalować na nowo 2 Cytuj Link to post Share on other sites
FozzY 35 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 tak jak kolega wyżej. wymiana cpu ram i płyte wymaga reinstalacji systemu. PS: jaki offtop wymienilem wszystko poza grada i dyskiem a win i tak wstał. pracuje bez zażutów. WIN 7 64 BIT Cytuj Link to post Share on other sites
mszark 36 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Tyle lat w tylu wątkach temat wałkowany, a ludzie dalej po wymianie płyty głównej chcą jechać na starym systemie. Cytuj Link to post Share on other sites
rolandwally83 347 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 tak jak kolega wyżej. wymiana cpu ram i płyte wymaga reinstalacji systemu. PS: jaki offtop wymienilem wszystko poza grada i dyskiem a win i tak wstał. pracuje bez zażutów. WIN 7 64 BIT Bo na to nie ma reguły czasami rusza ale zmian sprzętowa w postaci płyty głównej na 99% kończy się BSOD Przeszczep sobie szkielet konia lub psa to sam zobaczysz Cytuj Link to post Share on other sites
FozzY 35 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 @UP - masz racje, byłem zdziwiony, że działa. Jestem po formacie bo przenioslem sie na SSD Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 W przypadku win 10 system jeszcze wstanie (mi jakos zawsze wstawał po wymianie podzespołów jak testowałem), starsze w 90% będą wymagać reinstalki. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts