rudyxp 0 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Witam miłych panów http://www.vstech.com.au/images/WAG200G-AU.jpg Jestem w posiadaniu trzech routerów Linksys WAG200-G. Każdy z nich nie spełnia moich oczekiwań. Jeden jest w pracy u mojej mamy, drugi kupił jej znajomy, a z racji tego, że go nie używa dał go mi, ponieważ mój jest teraz w serwisie. Troche to zakręcone, ale mój do serwisu trafił, bo poprostu przestał łączyć z netem. Wołam panów z tepsy, przyjeżdzają, podłączają poczciwego, małego sagema i o dziwo wszystko śmiga jak należy. Całe szczęście mam jeszcze taki na stanie i do czasu zainstalowania nowego routera miałem dostęp do neta. O co chodzi - potrzebuje nowy router, z mocną anteną, [na tym mam słaby zasięg na lapie nawet przez scianę, nie trzyma połączenia itp], oczywiście ADSL w rozsądnej [do 130-150zł] cenie. No i raczej jestem sceptycznie nastawiony do marki Linksys, chyba, że będzie drukował banknoty pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
marcimix 0 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 http://www.allegro.pl/item646742453_ooo ... _wifi.html sam go posiadam, tak zwanie trzy ścinany z karton gipsu i mam 54% zasięgu. Cytuj Link to post Share on other sites
b1tzz 0 Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Polecam ten ktory podał kolega wyżej, w MediaMarkcie dostaniesz go za około 80zł. BTW mam ten sam router co ty i nie sprawia mi problemów. Zasięg około 50% w całym mieszkaniu nawet w telefonie nie ma problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3611 Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Zerknij na model D-Link DI-624. Naprawde solidny routerek (powinienes go dostac za jakies grosze). Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 No i raczej jestem sceptycznie nastawiony do marki Linksys wielbłądzisz choc tanie nie sa- fakt. pzdr Cytuj Link to post Share on other sites
rudyxp 0 Napisano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Zasięg około 50% w całym mieszkaniu nawet w telefonie nie ma problemów.Zasięg 50% to ja mam, jak siedzę metr od routera jedna ściana i 30% w porywach Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Może nie powinieneś doszukiwać się problemu w routerze, a po "drugiej" stronie? Obecnie mam WRT-54GL i chodzi idealnie. Zasięg także dobry - sygnał (telefon!!) gubi dopiero jak zejdę 3piętra niżej klatką schodową, a po drodze jeszcze jest mój pokój i korytarz. Cytuj Link to post Share on other sites
HemaN 8 Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Polecam D-link DIR-300. Używam już pół roku i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Jeśli standardowy firmware okaże się niewystarczający, zawsze można wgrać oprogramowanie alternatywne. Polecam zapoznanie się z tą stroną Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 kolega GreQonE i HemaN podali bardzo dobre routery xD sam mam starego poczciwego DI-524 i nie miałem z nim nigdy problemów... Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Obecnie mam WRT-54GL i chodzi idealnie. Zasięg także dobry - sygnał (telefon!!) gubi dopiero jak zejdę 3piętra niżej klatką schodową, a po drodze jeszcze jest mój pokój i korytarz. rowniez mam 54 linksysa, od 1,5 roku nie wiem ze mam router (ani jednego resetu czy zwiechy) a jak podjezdzam po zone pod klatke, to sobie net w komunikatorze przegladam 1 pietro z wysokim parterem w starym budownictwie (co istotne bo mury potrafia miec polmetra+ ). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts