dansza 0 Napisano 17 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Witam Serdecznie. mam hmm nazwę to problemem, ponieważ nie wiem czy to jest w ogóle problem. Dosłownie wczoraj zakupiłem telefon Honor6. Jak wiadomo ma dość dobrą baterią z czym wiązałem nadzieje, że nie będzie za szybko padac. Dziś rano podładowałem go do 100 %. I po wejściu doslownie na niecała minutę na instagrama przy użyciu wifi, napisaniu z 3-4 sms. Bateria zeszła mi na 97 %. Nie ukrywam że zdziwiło mnie to ponieważ sądziłem iż jak na telefon z tak dobrą baterią taki "wysiłek" powinien być nie zauważalny nawet. I tu pytane dla użytkowników tego telefonu, w sumie nie tylko... ponieważ chciałbym się upewnić, czy takie coś jest normalne ? czy w rzeczywistości jest tak jak to wyczytywałem w różnego rodzaju recenzjach przed zakupem etc czyli że bez problemu trzyma te 2 dni ? Chociaz po wczorajszym użytkowaniu nie zauważyłem by ta bateria mogła wytrzymać te 2 dni. Ale no wiadomo procesor, ekran 5 cali itp robi swoej no lecz nie ukrywam że jest do delikatnie mówiąc dla mnie dość niepokojący objaw. Wiem także, znaczy możee nie to że wiem a wyczytałem że teraz nie formatuje się baterii i nie można ich doprowadzać do całkowitego rozładowania. poprosiłbym o jakies ustosunkowanie się do tego co napisałem oraz jakieś rady, wskazówki, ponieważ niestety mam pecha do baterii w telefonach a chciałbym o tego honora 6 zadbac jak najlepiej [http://www] P.S. do tego przeczytałem także tutaj na forum iż procesory KIRIN które to zawiera honor6 są prądożerne. W związku z tym czy t o może być powód troche szybszego zużycia baterii ? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 17 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Daj baterii kilka cykli, żeby się ułożyła. Inaczej mówiąc - wróć tu za tydzień i zdaj relacje Co do formowania - owszem, nie trzeba, można doładowywać. Rozładowywać do zera tez można, nie wiem jaki mądry Ci takie bzdury wciska - to, że telefon się "wyładuje" to nie znaczy, że ma 0%. Bateria ma zawsze zapas, po którego wykorzystaniu jest dopiero problem, bo baterie można uszkodzić. Dlatego używaj po swojemu, dla spokoju nie rozładowuj do zera zbyt często. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 17 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) Rozładowywać do zera tez można Nowe baterie tego nie lubią, najlepiej jest nie schodzić poniżej 15%. Raczej nie chodzi tutaj o ułożenie baterii, co o system, który musi 'nauczyć' się nią zarządzać i ją odczytywać. Dodatkowo 97% to nie jest precyzyjny odczyt (patrz wyżej). Ogólnie kolega wyżej mądrze powiedział. Daj znać jak sprawa będzie wyglądała po paru cyklach, na 99% będzie dobrze Edytowane 17 Lutego 2016 przez Rica1 Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 17 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Nowe baterie tego nie lubią, najlepiej jest nie schodzić poniżej 15% Jasne, wiem, jednakże ja osobiście raz na kilkanaście dni robię rozładowanie do 0, a potem ładowanie do 100. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts