Skocz do zawartości

Recommended Posts

AdwCleanerem robiłeś pełen skan? 

Próbowałeś przysłuchać się pracy dysku? Czy może nie chodzi jakoś dziwnie głośno, albo wydaje jakieś inne dźwięki?

Masz możliwość podłączenia go przez inny kabalek lub do innego portu?

Żeby wykluczyć dysk.

@warren1987

Moim zdaniem komputer chodzi dosyć głośno(Nie wiem czy to konkretnie dysk) Wydaje taki dziwny charakterystyczny dźwięki ale nie mam pojęcia czy to coś złego czy po prostu tak ma być (Mogę to nagrać jeśli jest taka potrzeba) Kiedyś miałem problem że po wyczyszczeniu kompa sprężonym powietrzem, po włączeniu coś tak jakby uderzało ciągle w ten duży wiatrak, dźwięk był głośny i strasznie denerwujący, żeby to uspokoić musiałem potrząsnąć parę razy kompem i się uspokajało. Na szczęście uspokoiło się na dobre. (Wątpię żeby to miało coś wspólnego z tematem)  Robiłem skan parę razy adwcleanerem. Nie wiem czy będę potrafił podpiąć to tak żeby nic nie z***** w środku .. :/ Sorki jestem strasznie do tyłu jeżeli chodzi o komputery

@f0rfrey

http://scr.hu/32vf/xt2t4

Edytowane przez JaneA

Tak. Mam na komputerze i przeskanował mi wszystko i coś tam wykrył. Nie wiem nawet kiedy go zainstalowałem. Przeskanowalem jeszcze raz adwcleanerem i dosyć dużo mi rzeczy wykrył o dziwo.

Edytowane przez JaneA

Skoro robiłeś niedawno skan komputera adwCleanerem i po ponownym skanie znów wykrywa wiele rzeczy to podejrzewam że na kompie tego rodzaju syf iż po usunięciu plików i ponownym rozruchu kompa syf ten za pomocą Interntu znów się aktywuje i pobiera bez Twojej wiedzy. Przerabiałem już takie historie. Musiałbyś załączyć adwcleaner, zrobić skan, wywalić syf i przy uruchomieniu kompa od razy wyłączyć neta. Problem polega jednak na tym że pewne pliki wirusów musisz znaleźć sam i sam je usunąć żeby zapobiec kolejnej ich reaktywacji po ponownym włączeniu Internetu. 

Myślę że skoro nie do końca sobie radzisz z kompami poproś jakiegoś lokalnego informatyka, lub kogoś będącego w temacie.

Odnośnie Combofixa, w ostateczni możesz skorzystać, jeśli posypie się system, cóż wtedy format. Sam zdecyduj bo obawiam się że będzie nam Ci trudno pomóc tak na odległość w usunięcie źródła Twoich problemów.

EDIT; Próbowałeś usunąć/odinstalować tego ByteFence???

Edytowane przez Warren1987

Tak. Wywaliłem bytefence. Mimo wszystko dzięki za poświęcony czas. Mam nadzieje że po formatce będzie wszystko śmigało :)

Po formacie było wszystko ok... przez 2 dni. Dalej problem ten sam....

Edytowane przez JaneA