tomoyokiv 0 Napisano 16 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Witam. Od dłuższego czasu leży u mnie nie używany TV Samsung 32eh5300. Pomyślałem że może to być dużo lepsze rozwiązanie niż mój monitor Samsung S22A300N Zapewne podłączyć go da sie tylko za pomocą hdmi. Z tego co wyczytałem ma on niby 100hz - wiem ze to w połowie prawda jak każdy chwyt marketingowy ale na pewno bd lepszy niż mój monitorek 60hz. Teraz mam pytanie jak sie za to zabrać żeby osiągnać jeśli to wgl możliwe te wysokie Hz. Z tego co sie orientuje to na hdmi w fullhd można max 60hz osiągnąć (nie jestem pewny gdzieś wyczytałem) Gram dużo w CS GO i mam zamiar grać na 1024x768 na takiej rozdziałce wydaje mi sie ze byłaby możliwość osiągniecia wiekszego odswiezania. Teraz jaki kabel mam kupić ? Zwykły hdmi - hdmi czy może z jakimiś przejściówkami dvi-d/vga etc. Nie znam sie na tym dokładnie. Wiem że TV ma 2 wejścia HDMI a ja chciałbym go sobie podpiąc pod moją gtx 970 która tez takowe wejście posiada. Sprawa niby wygląda prosto tylko czy trzeba coś kombinować z przejściówkami żeby osiągnac jak najwyższe odświezanie czy po prostu wystarczy zwykły kabel hdmi-hdmi. Podpinamy i ma hulać ? Mimo że głównie gram w CS GO to inne gry u mnie również goszczą. Ale jeszcze mam pytanie odnośnie CS GO. Czy porównując monitor a tv może być jakiś większy input lag czy tego podobne rzeczy ? Wyczytałem że jak na tv to ma on dość szybką matryce wiec chyba nie powinno być problemów ale różnie to bywa... Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 16 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Teraz jaki kabel mam kupić ? http://forum.benchmark.pl/topic/145759-jakim-kablem-pod%C5%82%C4%85czy%C4%87-monitor/ Cytuj Link to post Share on other sites
mw1975 230 Napisano 16 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 To, co piszą o 100 Hz to jedna wielka lipa. Przeważnie wyświetla się klatki zgodne z jakimś standardem, czyli 25p albo 50i. Te dodatkowe klatki produkuje procesor TV i nie ma to nic wspólnego z tym, co dostanie TV zw źródła. Musisz sprawdzić, czy podłączenie TV do PC to zmieni. Ale sądzę, że więcej niż 50 klatek/s nie będzie. Choć mogę się mylić. Poradnik. Jest tam napisane o tematyce herców w TV. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts