RocketPL 0 Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) Czołem wszystkim. Mam dość irytujący problem z kierownicą Logitecha DFGT. Kupiłem ją parę dni temu na allegro w rzekomym stanie bardzo dobrym, lecz po podłączeniu i dłuższym graniu zauważyłem dziwny i denerwujący problem. Kiedy obrócę kierownicę w lewo bądź w prawo i przytrzymam ją w tej pozycji przez chwilę (np. kiedy jest dłuższy zakręt w ETS2) to ów kierownica zaczyna dziwnie drgać i wydaje dźwięki jakby piszczenia. Najlepiej przedstawia to ten filmik (nie mój): https://www.youtube.com/watch?v=xB0lhr6Ysg4 od 0:04 to 0:08. Miał ktoś podobny przypadek i w jakiś sposób sobie z nim poradził? Pozdrawiam! Edytowane 15 Lutego 2016 przez RocketPL Cytuj Link to post Share on other sites
kabaret10 0 Napisano 16 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Ja bym wyegzekwował od sprzedawcy rekompensatę lub odstąpienie od umowy w związku z niezgodnością sprzedawanego towaru. Jeżeli sprzedawca jest uczciwy ,a prawdopodobnie wiedział ,że tak się dzieje to nie powinno być problemu.Zawsze możesz coś o tym poszukać a angielskich forach . Moim zdaniem jest to zużycie sprzętu ale mogę się mylić. Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Powiem tak - ma baaardzo spory przebieg. O ile jeśli przekręcisz ją i chcesz utrzymać w danej pozycji skrętu i wtedy popiskuje czy buczy- to spoko tak działa "silnik". Ale na "prosto" to już nie jest normalne. Strasznie jest styrana w środku przy odkręcaniu to słychać. Walcz o swoje i domagaj się zwrotu. Jest gwarancja? Ja sam mam użytą dosłownie kilka razy taką kierownicę i aż ją odpaliłem i nic takiego nie występuje. Ewentualnie pisz jak odzyskasz pieniądze to Ci swoją oddam - bo leży i się kurzy. Kierowcy to ze mnie nie było - przesiadłem się na realne 4 kółka Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Silnik się kończy. Kierownica do zwrotu albo remontu bo zaraz całkiem przestanie działać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts