Skocz do zawartości

Problem z Logitech DFGT - piszczenie

Recommended Posts

Czołem wszystkim. Mam dość irytujący problem z kierownicą Logitecha DFGT. Kupiłem ją parę dni temu na allegro w rzekomym stanie bardzo dobrym, lecz po podłączeniu i dłuższym graniu zauważyłem dziwny i denerwujący problem. Kiedy obrócę kierownicę w lewo bądź w prawo i przytrzymam ją w tej pozycji przez chwilę (np. kiedy jest dłuższy zakręt w ETS2) to ów kierownica zaczyna dziwnie drgać i wydaje dźwięki jakby piszczenia. Najlepiej przedstawia to ten filmik (nie mój): https://www.youtube.com/watch?v=xB0lhr6Ysg4 

od 0:04 to 0:08. Miał ktoś podobny przypadek i w jakiś sposób sobie z nim poradził? Pozdrawiam! 

Edytowane przez RocketPL

Ja bym wyegzekwował od sprzedawcy rekompensatę lub odstąpienie od umowy w związku z niezgodnością sprzedawanego towaru. Jeżeli sprzedawca jest uczciwy ,a prawdopodobnie wiedział ,że tak się dzieje to nie powinno być problemu.
Zawsze możesz coś o tym poszukać a angielskich forach . Moim zdaniem jest to zużycie sprzętu ale mogę się mylić.

• 3 tygodnie później...

Powiem tak - ma baaardzo spory przebieg. O ile jeśli przekręcisz ją i chcesz utrzymać w danej pozycji skrętu i wtedy popiskuje czy buczy- to spoko tak działa "silnik". Ale na "prosto" to już nie jest normalne. Strasznie jest styrana w środku  przy odkręcaniu to słychać.

Walcz o swoje i domagaj się zwrotu. Jest gwarancja?

Ja sam mam użytą dosłownie kilka razy taką kierownicę i aż ją odpaliłem i nic takiego nie występuje. Ewentualnie pisz jak odzyskasz pieniądze to Ci swoją oddam - bo leży i się kurzy. Kierowcy to ze mnie nie było - przesiadłem się na realne 4 kółka :)