Skocz do zawartości

Upgrade kompa,późniejsza zmiana.

Recommended Posts

Witam Nie wiem czy piszę w dobym dziale do tego,jeśli nie to prosze o przeniesienie.

Ale do rzeczy.

Niedawno po zakupie nowego monitora 27'' fullHD nie jestem w stanie pograc na najwyzszych detalach w różne gry.Zależy mi na nowych tytułach,które lada momęt wyjdą.

Mój obecny konfig to:

Proc- intel e5300 2.6 @?

Mobo- Gigabyte p41 ud3l

Ram-adata 2GB 800

Grafika Radziu 4850 Asusek

No i najważniejsze zasilka Qoltec storm 650w 20A i 360w na lini 12v.

no i mniej ważne

Dysk Samsung f3 500GB

Wszystko zamknięte w CM HAF 922 i niesłyszalne(maluki szumek XD),choć stoi na biórku na wyciągnięcie reki.

Sprawa jest taka, mam zamiar zmienić już ten konfig na coś mocniejszego.Chciałem teraz(do nowego roku) kupić karte grafiki tak żeby na jakiś czas wystarczyła(nie tylko na rok)No i oczywiste jest że karta ma być jak najbardziej cicha.

Interesują mnie takie:

GTX 470 Msi Twin Frozr ok670zł

GTX 570 jaka ? nie znam cen

6780 MSi Twin Frozr ok700zł

6850 jaka ? ok 550zł sztyka a można by CF

No i wielki znak zapytania na serie 6900?

Skąd ceny takie a nie inne,już wyjaśniam

Tata bierze części na firmę i odlicza fakture ;D

Karte chciałem kupic teraz bo już nie moge za bardzo wytrzymać braku wydajności,a po premierze Sandy Bridge złożyć konfig na nowej platformie.Dosć mocy, wiadomo do gier i jeszcze grafiki.

Co do mojego konfigu wiem że mam za słaby procek jak na którąkolwiek z tych kart.

Zapewne przydało by się OC choć myślę że to i tak niewiele da,ale 3.2 na boxie idzie spoko.

Jeszcze moje obawy odnoszą się do zasilacza,czy wytrzyma.

Jak czegoś zapomniałem to piszcie.

Z góry dzięki za poomoc.

Pozdrawiam.

GTX 570~1300-1400 zł. Jednak niezależnie jaką byś z tych kart nie wybrał- musiałbyś kręcić procka (ok 3.6 GHz, polecam Zalmana Performe). http://guru3d.com/article/radeon-6950-6970-review/ tu masz testy nowych Radki 69xx, oraz inne karty, które Cię interesują. Zasilacz może być kwestią problematyczną, a szczególnie jeśli liczysz na spore OC. OD siebie polecam 470GTX Gigabyte SOC, ale po wyjściu 570 GTX stał się on raczej średnią propozycją(atrakcyjną jedynie ze względu na możliwości OC i ciszę) :D