Akuqq 0 Napisano 13 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Witam na wstepie powiem ze wczesniej korzystalem z rutera lte takie go**o do tabletu od tmobile. Ale niestety skonczylo swoj żywot i zamiast nadal to ciagnać, sprowadzac specjalnie baterie do niego czy nawet go naprawiać. Myslalem po prostu o jakims wzmacniaczu, problem w tym ze to chyba jedyne wyjacie bo livbox nie moge przestawić (nie jest moj to raz a dwa stoi "piwnicy" a ja mieszkam powiedzmy na drugim pietrze. Na "parterze" mam normalnie do niego podpiety komputer stacjionarny. Oczywiscie zasieg lapie po linni prostej w gore ale to nie w moim pokoju. Mam nadzieje ze zrozumiale to jakos wytlumaczylem. Pytanie brzmi czy cos takiego jak Wzmacniacz wi fi istnieje do tv? do lapka wiem ze sa jakies karty ale w ciemno kupic zeby nie dzialalo to glupota. Cos polecacie doradzicie zabawa z rozgalezianiem i kablami odpada. Proby byly tez z takim pizdykiem co to lapie wi fi i rozdaje go dalej ale nie bardzo dalo sie to skonfigurowac zeby dzialalo nonstop. Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 13 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Hasło: repeater Link to post Share on other sites
cayman87 0 Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 (edytowane) Kupiłem repeater i nie polecam, czesto jest tak ze telefon lub tablet nie wie czy ma brac sygnal z routera czy z repeatera i tak sie przełącza pomiędzy, czego skutkiem jest częste zrywanie połączeń Edytowane 14 Lutego 2016 przez cayman87 Link to post Share on other sites
Akuqq 0 Napisano 15 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) Właśnie to co nazwałem pizdrykiem jest repeater, kumpel pożyczył od kogoś z roboty skonfigurowane itp ogólnie gość się zna na tych sprawach ale to po prostu nie działało. Laptop raz miał połączenie raz nie w pewnym momencie nawet neta nie było. Pytanie czy te anteny(wzmacniajace odbiór WiFi) pod USB sa dobre i czy w tv też takie coś by działa. Słyszałem czy czytałem że są takie co dalej przekazują sygnał i przykładowo kupuje taki do laptopa, laptop ma neta i przekazuje jeszcze dalej i wtedy tv łapie jeszcze. A jeśli to jedyne wyjście taki pod USB to jakie parametry by komfortowo łapał sygnał w domu z góry na dół? Edytowane 15 Lutego 2016 przez Akuqq Link to post Share on other sites
cayman87 0 Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Według mnie lepiej kupić dobry router z odkrecanymi antenami i jak zasięg jest słaby to kupić mocniejsze anteny Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) Kupiłem repeater i nie polecam, czesto jest tak ze telefon lub tablet nie wie czy ma brac sygnal z routera czy z repeatera i tak sie przełącza pomiędzy, czego skutkiem jest częste zrywanie połączeń Jeśli mają podobny zasięg... to na co Ci repeater. Jakiego używałeś i czy miał anteny zewnętrzne? Pytanie czy te anteny(wzmacniajace odbiór WiFi) pod USB sa dobre i czy w tv też takie coś by działa. Słyszałem czy czytałem że są takie co dalej przekazują sygnał i przykładowo kupuje taki do laptopa, laptop ma neta i przekazuje jeszcze dalej i wtedy tv łapie jeszcze. Przecież to działa dokładnie w trybie repeatera tylko, że potrzebuje kompa. Edytowane 15 Lutego 2016 przez cooger Link to post Share on other sites
Akuqq 0 Napisano 15 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Według mnie lepiej kupić dobry router z odkrecanymi antenami i jak zasięg jest słaby to kupić mocniejsze anteny nie mam możliwości, net nie jest na mnie a że tak powiem wujek jest ciut sceptyczny co do jakiś zmian... jak by dało rade to bym porostu liveboxa zamienił bym na lepszy ruter ustawił go na środkowym pietrze i nie było by tematu- każdy by miał wi fi ale że tak nie mogę to dlatego ten temat. Przecież to działa dokładnie w trybie repeatera tylko, że potrzebuje kompa. tak ale sam repeater jeden juz nie działał a chodzi o to żeby była jakaś pewność wydanej kasy po prostu pytam czy taki pod usb będzie działać i ewentualnie czy by dawał dalej wi fi czy tylko działa do podłączonego laptopa, bo do tv nie wiem czy takie coś działa... ? Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Funkcja repeatowania w kartach działa programowo. Na resztę pytań odpowiedz sobie w drodze analogii. Link to post Share on other sites
Akuqq 0 Napisano 15 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 ok. w takim razie jest jakieś urządzenie tego typu które byś polecił ? nie mam pojęcia czy coś takiego ma ta funkie o która mi chodzi albo takie. cholera to jest najgorsze ze jak się nie znasz to ciężko się w tym ogarnąć... Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 16 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) Nie polecam żadnej karty do tego typu działań, szczerze mówiąc to kojarzę karty z softem do robienia AP ale nie do repeatowania. A nawet jeśli to to nie ma prawa działać lepiej niż sprzętowy repeater (a linkiem do karty nano zniszczyłeś system). Więc jeśli Ci sprzętowy repeater nie pasuje to nie rozumiem dlaczeg karta ma się sprawdzić lepiej. Edytowane 16 Lutego 2016 przez cooger Link to post Share on other sites
Akuqq 0 Napisano 17 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Dlatego założyłem temat i nie to że mi nie pasuje ale skoro nie działał taki jaki był testowany to szukałem innych rozwiazan jak sie nie zna na takich rzeczach to szuka się pomocy. dzięki za odpowiedz czyli zostaje tak jak jest póki co, chociaż kumpel powiedział że cos takiego http://technowinki.onet.pl/gadzety/fritz-powerline-1000e-sposob-na-stabline-lacze/j49z5z mogło by działać ale sie w to nie zagłębiał wiec nie wie czy by pomogło... Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 17 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Powerline'y przesyłają dane po kablach zasilających (sieci energetycznej) - tu masz wszystko wyjaśnione: Link to post Share on other sites
cayman87 0 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Jeśli mają podobny zasięg... to na co Ci repeater. Jakiego używałeś i czy miał anteny zewnętrzne? Przecież to działa dokładnie w trybie repeatera tylko, że potrzebuje kompa. sprawa wygląda tak, że w domu 2 piętrowym router jest na ostatnim 2 piętrze, sygnał jest praktycznie w każdym miejscu, w pionie pod routerem jest dobry, natomiast problem pojawia się w pokojach ustawionych "na ukos" od routera, jest tam jedna kreska, czasami dwie i połączenie często zrywa. Myślałem że repeater rowiąże sprawe, ale gdy go podpiąłem na piętrze lub parterze to wracając do domu telefon i tablet łączy się z repeaterem, później kiedy pójdę do pokoju gdzie stoi router to telefon dalej bierze sygnał z repeatera, aby brał z routera musze rozlaczac wifi i laczyc ponownie. Router mam stary tp link 841n, z dwiema antenami Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Windows chyba sam z siebie nie ma opcji rozłączenia i połączenia z siecią silniejszą. A roaming na domowych sprzętach nie istnieje. Link to post Share on other sites
Akuqq 0 Napisano 23 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 To po instalacji rowniez odpada. Ale jest jeszcze pomysl z Access Point ze switchem koles powiedzial ze to moglo by zalatwic sprawe. Pytanie czy jest szansa ze to przejdzie? I jaki najlepiej sprzet kupic do tego jaka musi byc sila anteny czy czegos tam w tym urzadzeniu zeby dobrze odbierac sygnal? Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 23 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 I co ten AP ma robić? Link to post Share on other sites
Akuqq 0 Napisano 29 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 (edytowane) to o co mi chodziło i zadziałało. nie wiem jak ale działa. dzięki za wypowiedzi poniekąd trochę naprowadziły na ten temat z switchem. cały tydzień sprawdzałem da rade nawet pograć po wi fi w cs ale tylko do 10 rano później jakieś opóźnienia już sa ale pograć moge piętro niżej wiec dużo nie trace wazne że działa. Temat do zamknięcia Edytowane 29 Lutego 2016 przez Akuqq Link to post Share on other sites
Recommended Posts