bleck55 730 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Powiem tyle warte każdej złotówki. Boję się wypinać jakieś lepsze słuchawki. Takstary ts-671 na xlr 4 pin latają jak szalone. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Powiem tyle warte każdej złotówki Również jestem tego zdania. Aune robi świetne sprzęty.7 lat temu za takie brzmienie trzeba było dać ze 5-7 tysiaków. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Chyba udało mi się kupić tego dac'a Musical Fidelity. 100 Gbp z ebaya. Prawie nowy. Tylko jeszcze zobacze ile za wysylke zapłace. Zawodnik jesteś - chyba, zobaczę... Powiem tyle warte każdej złotówki. Boję się wypinać jakieś lepsze słuchawki. Takstary ts-671 na xlr 4 pin latają jak szalone. Nie kuś! Ciekawe jak się ma do mojego kombo. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Takie tam spotkanie Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Magdalenka 153 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 moje kochane hm5 biedne samotne schowane za laptopem tak bez serca zupełnie! ktoś tu miał może styczność alcatelem idolem 4s? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Mamy rozumieć, że potrzebujesz jakieś lepsze zasilenie słuchawek. Smartfon, czy cokolwiek innego ? Cytuj Link to post Share on other sites
Magdalenka 153 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 (edytowane) padło mi ibasso i zanim kupię nową porządną mp3 to akurat zmieniam telefon i zastanawiam się co wybrać aby przyzwoicie zagrały mi jako portable momentum over bez wydawania większej kasy na telefon Edytowane 12 Maja 2017 przez Magdalenka Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Nie słuchałem tego fonu ale jak na standardy samrtofonowe na wyjściu słuchawkowym gra nie najgorzej. Jeśli Ci bardzo zależy na tym zainteresuj się HTC 10 ,podobnie kosztuje, a dużo lepiej zagra to w dodatku mocy mu nie brakuje. Jeden z najlepiej grających smartfonów,co ciekawe za dźwięk odpowiada układ Qualcomma. Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Pisałem chyba bo jeszcze musialem uzgodnić wysyłke. Razem to wyszło 661pln. Cytuj Link to post Share on other sites
Magdalenka 153 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Nie słuchałem tego fonu ale jak na standardy samrtofonowe na wyjściu słuchawkowym gra nie najgorzej. Jeśli Ci bardzo zależy na tym zainteresuj się HTC 10 ,podobnie kosztuje, a dużo lepiej zagra to w dodatku mocy mu nie brakuje. Jeden z najlepiej grających smartfonów,co ciekawe za dźwięk odpowiada układ Qualcomma. chodzi też o to że akurat ten telefon ma w ofercie moja sieć a z HTC 10 widzę że będzie problem swoją drogą nie ufam telefonom niby audiofilskim bo już 2 odsłuchiwałam i wszystkie mimo zainstalowanych Neutronów waliły basem do tego momentum też lubi dać dołem i boje się co z tego razem wyjdzie Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 nie ufam telefonom niby audiofilskim bo już 2 odsłuchiwałam A jakie to były ? Żadnego walenia basu nie usłyszysz w HTC 10 czy LG G5 + HIFI Plus. A nawet gdyby było, to przecież korektor jest od tego.Gdy Słuchawki mocno basowe, to tez za wiele nie zrobisz. Cytuj Link to post Share on other sites
Magdalenka 153 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 (edytowane) BQ jakiś Marshall(uch..) i iPhone chyba 6 wiem że mają teraz doczytałam że nad audio w Idolu siedziało JBL i już sobie odpuściłam ten telefon:D Edytowane 13 Maja 2017 przez Magdalenka Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Na mp3 forum jest cały wontek odnośnie telefonów i zawartych w nich bebechach audio będzie już prawie 200 stron zapraszam do lektury. Na mp3 forum jest cały wontek odnośnie telefonów i zawartych w nich bebechach audio będzie już prawie 200 stron zapraszam do lektury. Cytuj Link to post Share on other sites
Magdalenka 153 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 (edytowane) Na mp3 forum jest cały wontek odnośnie telefonów i zawartych w nich bebechach audio będzie już prawie 200 stron zapraszam do lektury. 200 stron.. w tym problem zamiast wertować 200 stron na mp3 forum wolę przeczytać jakąś książkę czy nawet pograć/obejrzeć cokolwiek do tego nie oszukujmy się ale na mp3forum bywa że nakręcany jest straszny hype i nie mam najlepszej opinii o tego typu forach gdzie ludzie zamieniają się w zwykłych gadżeciarzy i często przeczą prawom fizyki poetycko rozpisując się w recenzjach nad kolejnymi chińskimi słuchawkami które po miesiącu lądują na bazarku albo leżą zapomniane w szufladzie pomijając już fakt że ja wszystko i tak przed zakupem sprawdzam osobiście i powiedzmy że teraz jestem na etapie dyskwalifikacji aby nie było tego zbyt wiele zupełnie nie interesuje się komórkami jestem staromodna i nawet nie używam na nich internetu(pomijając rozkład jazdy) dlatego jest to wiedza zupełnie bezużyteczna do życia i było to jedynie proste pytanie aby rozeznać się w sytuacji czy idol do czegokolwiek się nadaje bo posiada japońskie przyzwoite chipy zdecyduje się chyba na LG G5 które jest w ofercie i dokupię do niego modułek który jest dość tani i może nawet odpuszczę sobie mp3 skoro napędza 600ohm to nawet moje bayery będą zadowolone a momentum napędzi chyba wszystko Edytowane 13 Maja 2017 przez Magdalenka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Chip to nie wszystko wszystko zależy od implementacji jeśli moduł jest za blisko Wi-Fi i czy anteny będą zaklucenia. Dwa te zamek chipy w dwóch ruznica telefonach potrafią zaraz inaczej. Polecam przynajmniej przelecieć parenascie ostatnich stron. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Magdalenka 153 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Chip to nie wszystko wszystko zależy od implementacji jeśli moduł jest za blisko Wi-Fi i czy anteny będą zaklucenia. Dwa te zamek chipy w dwóch ruznica telefonach potrafią zaraz inaczej. Polecam przynajmniej przelecieć parenascie ostatnich stron. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Ja wiem że chip to nie wszystko ale pierw sprawdziłam na czym siedzi dopiero później sprawdzam całą resztę dobrze sprawdzę chociaż jakie telefony są polecane najwyżej sama sprawdzę resztę 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 zdecyduje się chyba na LG G5 które jest w ofercie i dokupię do niego modułek który jest dość tani i może nawet odpuszczę sobie mp3 skoro napędza 600ohm to nawet moje bayery będą zadowolone a momentum napędzi chyba wszystko No nie wiem czy porządnie napędzi 600 omowe słuchawki.Prąd swoja drogą, jakość równie ważna. Cytuj Link to post Share on other sites
Magdalenka 153 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 i tak nie używam 600 jako portable przecież więc to raczej tak dla jaj w domu będę podpinać aby sprawdzić jak zagra z tego co czytałam gra na poziomie LG V10 który wiele razy widziałam że był chwalony za tor audio przetestuje i zobaczymy i tak głównie będzie napędzał łatwe momentum czasem może takstary ml750 i amperiory(które mam zamiar sprzedać do dobrego roku) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Nówki chyba już odeszły do historii, a serwisówki gwarancyjne u Januszów biznesu mocno odradzam. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Takie tam spotkanie Czyżby spotkanie z Ugz z mp3store? takstary ml750 Można na spokojnie kupić te słuchawki? Nie śledziłem wątku emelek750 od dłuższego czasu może nawet odpuszczę sobie mp3 skoro napędza 600ohm to nawet moje bayery będą zadowolone a momentum napędzi chyba wszystko Beyery nie będą nadzwyczaj zadowolone, ale zagrają, Momentumy swoją drogą pograją nieźle. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 @fex i z @pepis w sumie z pepisem już któryś raz zaczął do mnie dość często wpadać ostatnio. Za każdym razem i tak nie dajemy rady wszystkiego przesłuchać. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Dajcie znać następnym razem może bym tam wpadł poznać ludzików Powiem tyle warte każdej złotówki. Boję się wypinać jakieś lepsze słuchawki. Takstary ts-671 na xlr 4 pin latają jak szalone To chyba jedne z najlepiej skalujących się ze źródłem słuchawek, które mają ogromny potencjał zależny w głównej mierze od toru audio. Pomyśleć, że kupowałem nowe za 120-130zł jakiś czas temu... Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 (edytowane) no to są słuchawki które zaczynają dobrze grać z horrendalnie drogim sprzętem w porównaniu do ich wartości.niestety ciężko było je dostać i trafiła do mnie sztuka mordowana przez Perula i niestety nie mogę o tej sztuce za wiele dobrego powiedzieć. skrócenie pałąka sprawiło iż słuchawki stały się strasznie niewygodne już wczoraj w 3 się ledwo pomieściliśmy musiałem dodatkowy stolik na szybko majstrować hahah Ale nie ma sprawy teraz będę miał tydzień na popołudniu następny na rano wiec wtedy można się jakoś zgadać ogarne dodatkowe miejsce na sprzęt już mam fajny patencik nawet. Edytowane 13 Maja 2017 przez bleck55 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 no to są słuchawki które zaczynają dobrze grać z horrendalnie drogim sprzętem w porównaniu do ich wartości. Jest trochę takich jak np. CAL, gdzie rozwijały skrzydła wielokrotnie droższym lepszym sprzęcie.DT150 również. Cytuj Link to post Share on other sites
Magdalenka 153 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 (edytowane) Można na spokojnie kupić te słuchawki? Nie śledziłem wątku emelek750 od dłuższego czasu Oj już dość dawno kupiłam ale moim zdaniem nie warto ładne tanie drewienko nie zachwyciły mnie jednak mimo tylu pochlebnych komentarzy swego czasu chociaż i tak wypadają dobrze przy takstarowych dokach które zagrały dla mnie na poziomie jakiś delt za 70 złotych dołu zbyt dużo ogólnie granie dość nijakie zwłaszcza góra scena spoko separacja wystarczająca ogólnie taki średniak gdyby latały w cenach superluxów do 150 złotych to bardzo fajne słuchawki ale za 300 złotych nie oszukujmy się znajdziesz lepsze i to nawet takstarowe Beyery nie będą nadzwyczaj zadowolone, ale zagrają, Momentumy swoją drogą pograją nieźle. Bayery to moje pieszczoszki one u mnie zawsze maja dobrze chyba tylko stare akg studyjne mają u mnie lepiej Edytowane 13 Maja 2017 przez Magdalenka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts