neckol 190 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Majstry! Szybkie pytanie bo nie chcę w ślepo rozbierać wzmaka. Podczas regulacji głośności potrafi zanikać dźwięk w jednej z kolumn i charczy sobie), to samo występuje przy regulacji tonami. + czasami po prostu cichnie jedna kolumna (ta, przy której są zaniki). To samo się dzieje na słuchawkach. Potencjometry do czyszczenia czy może być coś innego? Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 31 Marca 2017 Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Czy ktoś miał do czynienia z tym DAC/AMPem: http://allegro.pl/wzmacniacz-sluchawkowy-lampowy-dac-24bit-192khz-i6693858178.html ? Bo mnie świerzbi i co z tym sprzętem? Bo wygląda ciekawie Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 31 Marca 2017 Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Na massdropie dużo o nim jest. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 31 Marca 2017 Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Majstry! Szybkie pytanie bo nie chcę w ślepo rozbierać wzmaka. Podczas regulacji głośności potrafi zanikać dźwięk w jednej z kolumn i charczy sobie), to samo występuje przy regulacji tonami. + czasami po prostu cichnie jedna kolumna (ta, przy której są zaniki). To samo się dzieje na słuchawkach. Potencjometry do czyszczenia czy może być coś innego? Raczej potencjometry. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Coś nie mogę znaleźć wątku z dyskusją o wersjach AIM SC808 więc pisze tutaj. W Komputroniku pojawiła się nowa wersja: http://www.komputronik.pl/product/259585/aim-sc808-new.html Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Coś nie mogę znaleźć wątku z dyskusją o wersjach AIM SC808 więc pisze tutaj. W Komputroniku pojawiła się nowa wersja: http://www.komputronik.pl/product/259585/aim-sc808-new.html I co wziąłeś to XduOO? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Nie, odganiam od siebie myśl o tym i o dziwo w miarę skutecznie W tej chwili najbliższy zakup to temat do warsztatu, bardziej użyteczny niż audio i na nim mi bardziej zależy. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Taka tam posiadówka z @pepis Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Macie tam Pandory IV? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 @fex 6 jak dobrze kojaze Pepsia pytaj on klamotów nazwoził. Dziwne słuchawki strasznie płytkie pady rozjezdzaja się jak nogi na lodowisku wogole się to głowy nie trzyma strasznie niewygodnie Strasznie specyficznie grają dzięki tym armaturom dodany. Scena jest rozjechano koślawa. Po wczorajszych odsluchach dziś cześć dalszą po południu. Chyba turbo AIM idzie na sprzedarz Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Racja to VI, one miały metalowe elementy muszli. Co w zamian za łajma? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Scarlett 6i6 świetnie się zgrywaja z felixem i DT 990 niesamowita synergia 6i6 plus felix na DT 990 grają bardzo podobnie jak s16 i DT 990 słuchać różnice ale trzeba się dobrze wsłuchać żeby wyłapać te różnice. Bardziej większe różnice słuchać jak wepnie się s16 w espressivo-e Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 S16 gra trochę jak lampa ale tylko w trochę, w górnych rejestrach. S16 i Expessivo z DT990 to już pewnie dobre połączenie.Odpowiednio wykorzystany DAC AKM4495S gra bardzo barwowo. Z Dużą doza neutralności i zrównoważenia. Polecam sterowniki v2.23.0.Późniejsze wersje wprowadzają degradacje w sposobie kreowania sceny dźwiękowej. Dziwny ruch ze strony inżynierów Aune. Cytuj Link to post Share on other sites
Mayster 5 Napisano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 To sterowniki XMOSa, Aune nie ma z nimi nic wspólnego Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Że Xmos, to tak ale zawsze myślałem ,że Aune w tej kwestii trochę ma dogadania. Nowe drivery także pojawiły się na stronie producenta, więc chyba wiedzieli co udostępniają. Poprzedniej wersji już nie było widać (nie wiem jak jest teraz). Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 mocna wyprzedaż jest w saturnie, może ktoś coś wyłowi ciekawego. https://saturn.pl/lp-lista/8474?page=1&sort=price_desc&limit=20&product_list_template= Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 @fex 6 jak dobrze kojaze Pepsia pytaj on klamotów nazwoził. Dziwne słuchawki strasznie płytkie pady rozjezdzaja się jak nogi na lodowisku wogole się to głowy nie trzyma strasznie niewygodnie Strasznie specyficznie grają dzięki tym armaturom dodany. Scena jest rozjechano koślawa. Po wczorajszych odsluchach dziś cześć dalszą po południu. Chyba turbo AIM idzie na sprzedarz Chyba wiem czyje to Pandory. Trochę dziwna sprawa że nie wiadomo skąd są. Takie są bp już stare. Jak bardzo to nawet nie wiadomo. Koniecznie trzeba pady nowe do nich. Rozjeżdżają się na pałąku też, jest na to łatwy sposób. Kupione na headfi a tam ludzie ich używają a nie trzymają w pudełku. Jakby się uporać z kwestią pt amba fatima wygody ni ma to bajucha leci z nich przednia. Możesz rozwinąć myśl o scenie rozjechano koślawej? Bo jak dla mnie to majstersztyk holografii połączonej z super rozdzielczością dźwięku i ulokowaniem pogłosów na wielu planach w głąb i wszerz. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Tez mnie ciekawi zdanie o scenie, bo nic takiego nie słyszałem. Bardzo fajne słuchawki. Detaliczne ,bardzo przestrzenne. Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Mam pytanie, czy brać musical fidelity v90-hpa czy v90-dac. Wydaje mi się ze do jednego i drugiego podłącze wzmacniacz, tylko dlaczego v90-hpa jest tańsza od dac'a?http://www.musicalfidelity.com/products/v90series Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 To są dwie różne zupełnie konstrukcje. Z pewnościa oparte o różne przetworniki. Dac nie ma wzmaka słuchawkowego a hpa wejść cyfrowych innych niż USB. Które gra lepiej na wyjściu liniowym? Stawiam na dac ale poszukaj recenzji. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kilom 2 Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Czy grzebanie w windowsowym eq ma jakikolwiek wpływ na pracę słuchawek ? Chodzi mi o ustawienie w eq podbicia basów. Czy po czasie nie zaczną charczeć? Słuchawki to ISK HD9999. W necie coś wyczytałem, że dłuższe takie odsłuchiwanie może spowodować właśnie charczenie sprzętu. Nie wiem, nie znam się, pewnie głupie pytanie, ale wolę się upewnić Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Co masz na myśli windowsowy eq? Cytuj Link to post Share on other sites
Kilom 2 Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Equalizer wbudowany w windows 10 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Czy po czasie nie zaczną charczeć? Sprawa dość dyskusyjna ale nie warto ustawiać na maxa podbicia basu. Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Chyba udało mi się kupić tego dac'a Musical Fidelity. 100 Gbp z ebaya. Prawie nowy. Tylko jeszcze zobacze ile za wysylke zapłace. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts