Umad0z 0 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Witam, Myślę nad zakupem nowego monitora który będzie mi służył głównie do grania w dynamiczne gry i przeglądania internetu. Zależy mi na braku efektu smużenia, szybkim czasie reakcji i niskim input lagu. Z tego względu jestem bardziej skłonny wybrać matryce TN. Obecnie rozważam zakup jednego z dwóch monitorów - Iiyama GE2488HS lub Dell P2414H. Patrząc na niektóre testy monitorów zauważyłem że iiyama ma niski input lag i dobrą responsywność, niestety nie znalazłem tak dużej ilości potwierdzających testów jak w przypadku niezawodności Della. Z komentarzy które znalazłem w internecie wynika że Dell może mieć nierówne podświetlenie i nieraz zachodzi widoczny proces srebrzenia. Natomiast drugi monitor podobno posiada słabą jakość obudowy, znalazłem także kilka nielicznych komentarzy mówiących o przechodzeniu czerni i bieli w fiolet. Posiadam kartę graficzną Radeon R9 270X HAWK więc monitory 120/144hz odpadają. Czekam na wasze uwagi i opinie. Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Myślę nad zakupem nowego monitora który będzie mi służył głównie do grania w dynamiczne gry i przeglądania internetu Jak najbardziej 144Hz. Z komentarzy które znalazłem w internecie wynika że Dell może mieć nierówne podświetlenie Każdy monitor dla 'zwykłych śmiertelników' może (i w większości przypadków ma) z tym problem. Marka ma małe znaczenie. Posiadam kartę graficzną Radeon R9 270X HAWK więc monitory 120/144hz odpadają. Bo? Cytuj Link to post Share on other sites
Umad0z 0 Napisano 10 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Jak najbardziej 144Hz. Każdy monitor dla 'zwykłych śmiertelników' może (i w większości przypadków ma) z tym problem. Marka ma małe znaczenie. Bo? Mój sprzęt nie daje rady wyciągnąć 60+ FPS w nowych grach np. JC3, COD BO3 więc nie widziałem sensu w kupowaniu monitora 120/144hz. Wymagania gier dalej idą w górę a FPSy na mojej karcie będą spadać. Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Plusy odświeżania 144Hz widać nawet mając 60fps. Piszę o tym w co drugim temacie chyba Generalnie nie planujesz nigdy wymiany GPU?Kup monitor który będzie na lata. Szczególnie, że budżetowo jesteś blisko. Cytuj Link to post Share on other sites
Umad0z 0 Napisano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Istnieje jakaś duża różnica między BenQ XL2420Z a BenQ XL2411Z ? Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Istnieje jakaś duża różnica między BenQ XL2420Z a BenQ XL2411Z ? http://pclab.pl/news55784.html Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts