Skocz do zawartości

Monitor do gier - 1000 zł

Recommended Posts

Witam,

Myślę nad zakupem nowego monitora który będzie mi służył głównie do grania w dynamiczne gry i przeglądania internetu. Zależy mi na braku efektu smużenia, szybkim czasie reakcji i niskim input lagu. Z tego względu jestem bardziej skłonny wybrać matryce TN. Obecnie rozważam zakup jednego z dwóch monitorów - Iiyama GE2488HS lub Dell P2414H. Patrząc na niektóre testy monitorów zauważyłem że iiyama ma niski input lag i dobrą responsywność, niestety nie znalazłem tak dużej ilości potwierdzających testów jak w przypadku niezawodności Della. Z komentarzy które znalazłem w internecie wynika że Dell może mieć nierówne podświetlenie i nieraz zachodzi widoczny proces srebrzenia. Natomiast drugi monitor podobno posiada słabą jakość obudowy, znalazłem także kilka nielicznych komentarzy mówiących o przechodzeniu czerni i bieli w fiolet. Posiadam kartę graficzną Radeon R9 270X HAWK więc monitory 120/144hz odpadają. Czekam na wasze uwagi i opinie.

Myślę nad zakupem nowego monitora który będzie mi służył głównie do grania w dynamiczne gry i przeglądania internetu

Jak najbardziej 144Hz.

Z komentarzy które znalazłem w internecie wynika że Dell może mieć nierówne podświetlenie

Każdy monitor dla 'zwykłych śmiertelników' może (i w większości przypadków ma) z tym problem.

Marka ma małe znaczenie.

Posiadam kartę graficzną Radeon R9 270X HAWK więc monitory 120/144hz odpadają.

Bo? 

Jak najbardziej 144Hz.

Każdy monitor dla 'zwykłych śmiertelników' może (i w większości przypadków ma) z tym problem.

Marka ma małe znaczenie.

Bo? 

Mój sprzęt nie daje rady wyciągnąć 60+ FPS w nowych grach np. JC3, COD BO3 więc nie widziałem sensu w kupowaniu monitora 120/144hz. Wymagania gier dalej idą w górę a FPSy na mojej karcie będą spadać.