TH393 0 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Witam. Szukam używanego telefonu (chyba żadnego nowego modelu z tymi wymaganiami nie kupię), tak jak w tytule budżet to maksymalnie 600-700 zł [ a jeśli znajdzie się coś tańszego wartego uwagi to też chętnie zobaczę] Jeśli chodzi o moje wymagania to przede wszystkim: -możliwie NIE mulący (koniecznie Android - miałem WP i już dziękuję serdecznie, nigdy więcej) więc chyba te 2GB RAMu to podstawa ? -niezły aparat -możliwie dobrze trzymająca bateria -rozmiar myślę w okolicach 4'7 - 5' (delikatnie ponad 5-calowy chyba też by mi nie przeszkadzał) Będzie używany głównie do pisania smsów / dzwonienia / facebooka, przeglądania neta / YT, okazyjnie jakieś gry i to chyba tyle. Za wszystkie propozycje z góry serdecznie dziękuję Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 W tej cenie najlepsza opcja to LG G2. Jeśli dobrze poszukasz to znajdziesz jeszcze z gwarancją. Z innych to Xperia Z1 Chyba że z nowych coś wybierzesz. Xiaomi Redmi 3, Redmi Note 2. Bardzo dobre w swojej cenie jednak na Redmj 3 nie ma jeszcze miuipolska Cytuj Link to post Share on other sites
dlomlo 6 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 LG G2 jest idealny dla Ciebie. Wydajny w grach, system dobrze działa, przeglądanie fb to nie problem. Wyświetlacz jest świetny, przez co youtube będzie oglądać się bardzo przyjemnie. Może i ma minimalnie powyżej 5,2', ale jest mały w porównaniu do innych telefonów z przekątnymi 5'-5,2'.(Świetne zagospodarowanie przestrzeni). Jedynie minusem jest brak slotu microsd, ale 32gb powinno starczyć każdemu. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Przypominam, że 32gb nie była na rynek polski więc nie będzie gwarancji. 16 jeszcze da rady kupić z gwarancją. No G2 od mijego ojca ma jeszcze gwarancję do października albo listopada więc sporo także da się znaleźć Dodatkowo mogą być problemy z innymi rzeczmi z tego co pamiętam to chyba lte no jeśli byłaby to wersja na rynek koreański także autorze jeśli zdecydujesz się na G2 to tylko wersję 16gb z polskiej dystrybucji z gwarancją producenta i fakturą vat 23%. Bedą też pewnie używki z gwarancją serwisową i fakturą vat marża 0%. Takich należy unikać Cytuj Link to post Share on other sites
vankarol 6 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 A może sprawdź jeszcze Meizu M2 Mini? Jest w polskich sieciach z elektroniką, więc nie ma się czego obawiać. Albo też mPhone Infinity II LTE - ma wszystko czego potrzebujesz. Cytuj Link to post Share on other sites
TH393 0 Napisano 9 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 (edytowane) Do myPhone jakoś nei mam zaufania. Ten Meizu M2 gdzieś tam obił mi się o uszy, chyba z ciekawości poczytam sobie o tym telefonie. LG G2 narazie chyba wysuwa się na prowadzenie, są jeszcze jakieś inne opcje warte uwagi ? Jeśli nie to wybiorę chyba właśnie tego LG EDIT: jeden ze znajomych polecał mi także Huawei Honor 4X, widziałem nowe w cenie właśnie około 700 złotych, czy to również byłby dobry wybór? Jakoś chyba dam sobie radę z tymi 5,5'' Edytowane 9 Lutego 2016 przez TH393 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts