Skocz do zawartości

[600-700 zł] Android, niezły aparat, płynnie działający

Recommended Posts

Witam.

Szukam używanego telefonu (chyba żadnego nowego modelu z tymi wymaganiami nie kupię), tak jak w tytule budżet to maksymalnie 600-700 zł [ a jeśli znajdzie się coś tańszego wartego uwagi to też chętnie zobaczę]

Jeśli chodzi o moje wymagania to przede wszystkim:

-możliwie NIE mulący (koniecznie Android - miałem WP i już dziękuję serdecznie, nigdy więcej) więc chyba te 2GB RAMu to podstawa ?

-niezły aparat

-możliwie dobrze trzymająca bateria

-rozmiar myślę w okolicach 4'7 - 5' (delikatnie ponad 5-calowy chyba też by mi nie przeszkadzał)

Będzie używany głównie do pisania smsów / dzwonienia / facebooka, przeglądania neta / YT, okazyjnie jakieś gry i to chyba tyle.

Za wszystkie propozycje z góry serdecznie dziękuję ;)

W tej cenie najlepsza opcja to LG G2. Jeśli dobrze poszukasz to znajdziesz jeszcze z gwarancją. Z innych to Xperia Z1

Chyba że z nowych coś wybierzesz. Xiaomi Redmi 3, Redmi Note 2. Bardzo dobre w swojej cenie jednak na Redmj 3 nie ma jeszcze miuipolska

LG G2 jest idealny dla Ciebie. Wydajny w grach, system dobrze działa, przeglądanie fb to nie problem. Wyświetlacz jest świetny, przez co youtube będzie oglądać się bardzo przyjemnie. Może i ma minimalnie powyżej 5,2', ale jest mały w porównaniu do innych telefonów z przekątnymi 5'-5,2'.(Świetne zagospodarowanie przestrzeni). Jedynie minusem jest brak slotu microsd, ale 32gb powinno starczyć każdemu.

Przypominam, że 32gb nie była na rynek polski więc nie będzie gwarancji. 16 jeszcze da rady kupić z gwarancją. No G2 od mijego ojca ma jeszcze gwarancję do października albo listopada więc sporo także da się znaleźć

Dodatkowo mogą być problemy z innymi rzeczmi z tego co pamiętam to chyba lte no jeśli byłaby to wersja na rynek koreański także autorze jeśli zdecydujesz się na G2 to tylko wersję 16gb z polskiej dystrybucji z gwarancją producenta i fakturą vat 23%. Bedą też pewnie używki z gwarancją serwisową i fakturą vat marża 0%. Takich należy unikać

Do myPhone jakoś nei mam zaufania. Ten Meizu M2 gdzieś tam obił mi się o uszy, chyba z ciekawości poczytam sobie o tym telefonie.

LG G2 narazie chyba wysuwa się na prowadzenie, są jeszcze jakieś inne opcje warte uwagi ? Jeśli nie to wybiorę chyba właśnie tego LG

EDIT:

jeden ze znajomych polecał mi także Huawei Honor 4X, widziałem nowe w cenie właśnie około 700 złotych, czy to również byłby dobry wybór? Jakoś chyba dam sobie radę z tymi 5,5'' 

Edytowane przez TH393