diego21 0 Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 CześćPoszukuję nowej obudowy z ewentualnymi dodatkowymi wiatrakami. Ma zastąpić mojego aktualnego Cooler Mastera Elite 430 Cena w której chciałbym się zmieścić to 400zł Najważniejsze cechy dla mnie to: -cicha -filtry przeciw kurzowe. Z łatwą możliwością ich wyciągnięcia i wyczyszczenia Rozmiar obudowy nie ma dla mnie raczej znaczenia, będzie stała na dywanie za biurkiem(biurko boczną krawędzią stoi do ściany więc mam sporo miejsca). Miło by było by panel z Power/reset był na górze obudowy.Sprzed z jakim będzie pracować: płyta główna - Gigabyte ga-z68x-ud7-b3 (Atx) Karta graficzna - gigabyte gtx670 ( w przyszłości pewnie update na gtx970 lub jak fundusz będzie gtx980) Procesor intel i7 2600K - radiator Arctic Cooling Frezer Zasilacz Chieftec aps-750c dyski 2.5' SSD i 3.5' HDD oraz napęd optycznyZ modele które wydały mi się ciekawe: PHANTEKS Enthoo Pro M Corsair Carbide 330R Fractal Design Define R4Co byście doradzili? Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Celowałbym w Corsair'a. Zgrabniejsza + porty na przedniej ściance (wbrew pozorom ważna lokalizacja) Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
diego21 0 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Znalazłem jeszcze ofertę zFractal Design Define R5 mieszczącą się w moim budżecie i wygląda zachęcająco. Cytuj Link to post Share on other sites
head_charge 51 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 PHANTEKS Enthoo Pro M jest ciekawą obudowa Cytuj Link to post Share on other sites
twisster storm 92 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Phanteks m ma dużo fajnych autorskich rozwiązań, np. stelaż na wentylatore, specjalna zabudowa zasilacza i klatek na dyski, tacki na dyski. Jest tylko problem z portami, mianowicie znajdują się one po lewej stronie Fractal też jest świetnym wyborem jako wyciszany wariant. Zależy co ci bardziej pasuje. Jak planujesz w przyszłości jakieś lc to phanteks bardziej się nada. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts