Skocz do zawartości

Corsair 500W- wystarczy ?

Recommended Posts

Witam.

Mam w planach zakup zasilacza CORSAIR CX 500W lub jakiś inny model, może być też inny równie dobry producent.

Więc moje pytanie brzmi: czy ten zasilacz (CORSAIR CX 500W) uciągnie mój sprzęt? Jeśli tak to czy pozwoli na OC procesora jak i karty graficznej?

Sprzęt:

- Gigabyte GA-EP31-DS3L

- Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz

- Gigabyte Geforce GTX460 1GB

- 3GB RAM 800 MHz Kingston/GoodRAM

- Seagate Barracuda 500GB SATA II 16 MB

Gość Dawid1221
Też dobry zasilacz .Ale ten sklep mnie coś nie przekonuje .Słyszałem dużo o nim skarg :D

Rozumiem, że OCZ, CORSAIR to dobrzy producenci zasilaczy, ale chodziło mi bardziej o to czy te 500W ( dobrej marki!!) pozwoli na OC tego procesora i tej karty graficznej ?

Rozumiem, że OCZ, CORSAIR to dobrzy producenci zasilaczy, ale chodziło mi bardziej o to czy te 500W ( dobrej marki!!) pozwoli na OC tego zestawu ?

500W starczy Ci na większą rozbudowę komputer .OCZ,Corsair to bardzo dobre firmy .Proszę przeczytaj to viewtopic.php?f=20&t=3596 .
Gość Dawid1221

@Dawid

Myślę, że się nie rozumiemy. Mi nie chodzi o rozbudowę tego zestawu, tylko o możliwość OC tego procesora i tej karty graficznej na tym zasilaczu( 500W dobrej firmy OCZ, Corsair...) !!

W 100% da radę twój komputer pobiera maksymalnie z 300W ,a jak będziesz miał zasilacz 500W to masz zapas 200W , najlepiej jak zasilacz ma zapas mocy i nie chodzi na maksymalnym obciążeniu .
Gość Dawid1221

Dobra Dawid, proszę nie wypowiadaj się już w tym temacie, bo żadnym swoim poście mi nie pomogłeś, a jedynie zaspamowałeś cały temat. Liczę na wypowiedź innych bardziej "doświadczonych" użytkowników portalu benchmark!

Jezu ... tak te zasilacze OCZ czy Corsair 500W dadzą sobie radę z OC CPU czy GPU.