Skocz do zawartości

LeTV one X600 vs ZTE Nubia Z9 MAX

Recommended Posts

Witam. Prosiłbym w tym temacie o opinie na temat tych dwóch telefonów najlepiej od osób, które posiadają te telefony. Mowa o telefonach z konfiguracją, które na allegro są za ok. 800-900zł. Czyli np. jesli chodzi o Nubie to nie ta najlepsza konfiguracja za 3000zł;). Mianowicie nie zależy mi aż tak na mocnych osiągach jak w przypadku LeTV aczkolwiek nie powiem, że to duży plus. Najbardziej zależy mi o solidności budowy, wyglądzie i o dostepnych romach na te telefony (czy nie ma z nimi problemów, czy nie zostaje w nich śmieciowych aplikacji i chińskich znaczków). Chciałbym wiedzieć czy z telefonami tymi nie ma większy problemów w używaniu ich w Polsce i Europie. Dzięki wielkie za opinie;)

Na temat telefonów z tematu się nie wypowiem, bo nigdy nie miałem z nimi styczności...

Jeśli chodzi o podobny przedział cenowy to mogę polecić Xiaomi Redmi Note 3, którego posiadam.

Wcześniej były różne telefony chociażby S5, G2, G3, bardzo krótko G4 i Xiaomi w żaden sposób Xiaomi nie odbiega od nich jakością wykonania. Ba! Powiedziałbym nawet, że jest lepiej, nic nie trzeszczy, obudowa aluminiowa unibody, spasowanie na wysokim poziomie.

Wygląd to kwestia gustu ;) Jeśli chodzi natomiast o romy, to wiadomo ze póki co jesteśmy ograniczeni do romów od Xiaomi, czy to w wersjach stable czy dev oraz modyfikowanymi od xiaomi.eu (np. z językiem polskim).

Mam wersję z 3GB ramu i nie doświadczyłem jeszcze czegoś takiego jak zcinka. Ogromnym plusem jest bateria, która trzyma u mnie najmniej 5h, najwiecej 7h, a więc w porównaniu do G2, który uważany jest za telefon z dobrą baterią jakieś 1h do 3h dłużej.

Głośnik i mikrofon są naprawde dobrej jakości. Wszystko w polsce działa, czyli LTE i reszta bez najmniejszych problemów.

W sumie wadą jest przeciętny aparat, tyle, że nie dla każdego jest on istotny ;)

Różnica w cenie miedzy 2/16 a 3/32 jst niewielka :) Osobiscie mam 3/32 i nie widze potrzeby posiadania wiekszej ilosci...A nawet jeśli, to posiada USB OTG, gdzie transfery sa na dobrym poziomie.

Jeśli chodzi o czytnik linii papilarnych, jego jakosc smialo mozna porownac do IP 6, a nawet lepiej bo szybciej odblokowuje telefon :)

Romy praktycznie co tydzień mają aktualizację, jeśli chodzi o wersje DEV ;)

Przez zablokowany bootloader nie ma dużego pola do popisu, ale z tym sobie też radzą, ponieważ są już europejskie romy, które maja język polski i działają rewelacyjnie, tyle, że nie możemy ich uaktualniać spod telefonu, a jedynie przez komputer.

Jeśli chodzi o romy EU to nie posiadają żadnych chińskich śmieci itp

MIui bazuje póki co w większości na andku 5.0.2, ale mają wszystko co 6.0 a nawet więcej.

powiem wam ze Xiaomi wydało naprawde swietny telefon i osobiscie czekam az pojawi sie u czeskich kolegów Redmi Note 3 PRO ^^ i wtedy zaryzykuje i wymienie G3 na niego

Jeśli bateria w przypadku wersji PRO będzie równie dobra jak przy Mediateku to również wymienię swoją sztukę ;)

XFS to jeden z najdroższych sklepów, no jeszcze IBG jest podobnie drogi. Dodatkowo Xiaomi obecnie blokuje bootloader więc należy uważać, bo może być tak że Xiaomi nie udostępni kodu do odblokowania. Xiaomi chce zablokować możliwość instalacji lokalnych wersji MIUI.  Będzie tylko chińskie i wersja EU.

Tu masz fajne porównanie Redmi note 3 do LeTV 

Na LeTv łatwiej zainstalujesz MIUI niż na Xiaomi