PLukowiak 0 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Witam. Mam do was pytanie. Znalazłem dzisiaj bardzo ciekawy jak dla mnie procesor: http://www.allegro.pl/item649174046_now ... a_box.html Sprzedawca napisał że wyciągnął z niego 4,25Ghz na płycie podobnej do mojej czyli: Sprzedawca - Gigabyte G31M - S2L Moja - Gigabyte GA EP31 DSL3 I teraz moje pytanie, czy ja tyle wycisnę z niego na mojej płycie. Pamiątki to A-Data 2x1GB Extreme Edition DDR2 800MHz CL4, zasiłka to Amacrox Warrior 450W i chłodzenie jakie teraz mam to Karakorum 120. Proszę o odpowiedzi. Z góry dziękuję. Link to post Share on other sites
Marcin1PL 0 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Powinieneś spokojnie wyciągnąć, jednak niczego nie gwarantuję. Link to post Share on other sites
kugelfangxxx 0 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 nie no wyciągniesz 5ghz bez chodzenie te procki sie świetnie krecą my już widzimy przyszłość wiemy że twój model sie świetnie kręci załóż jeszcze post: czy na tej paście wyciągnę 5ghz?? kolejnym postem bedzie czy na boxowym chłodzeniu zrobie 5ghz?? Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 4,25 to dość wyśrubowany wynik - nie wierzę, żebyś go osiągnął... Tym bardziej na standardowym chłodzeniu. Nie wierzę, że koleś kupił procesor i tego samego dnia podkręcił go do 4,25ghz i sprawdził, że jest stabilny Na mój gust to stary procek z paragonem po znajomości. Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Prawdopodobnie wyciągniesz jakieś 3.6 - 3.9 GHz, jak będziesz miał szczęście, to może się uda więcej. Tylko radzę zmienić chłodzenie do OC. Link to post Share on other sites
kugelfangxxx 0 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 odpowiedzią jakie chodzenie jaka pasta http://chlodzenie.net/reviews/wielki-test-past-termoprzewodzacych/ Karakorum od pentagram Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 kugelfangxxx: Raz byś komuś normalnie odpowiedział, a nie robił z siebie Alfę i Omegę. LOL. Po pierwsze, płytę masz lepszą do podkręcania. Po drugie, jeżeli chcesz kręcić tak wysoko to musisz zadbać o odpowiednie chłodzenie (w tym pastę). Nikt nie zagwarantuje 4.25GHz, ewentualnie tylko do osiągnięcia takiego wyniku, a nie codziennej pracy. Do 3.7GHz powinieneś dojść na pewno, dalej to wiele rzeczy może się potoczyć nie tak. Coś z płytą, coś z zasilaczem itd. Link to post Share on other sites
PLukowiak 0 Napisano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Aha. Dzięki za odpowiedzi. Pastę zawsze używam Zalmana ZM-STG1. TEMAT DO ZAMKNIĘCIA Link to post Share on other sites
Recommended Posts