boomer86 0 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Drodzy Forumowicze. Post będzie krótki, acz treściwy. Zakupiony przez sklep plebis.eu smartfon (Galaxy S4) jako nowy i z 24 miesięczną gwarancją przestał działać w tydzień od rozpoczęcia użytkowania. Nie reaguje na dotyk,co w smartfonie równoważne jest z jego całkowitym brakiem funkcjonalności. Wcześniej, przez tych kilka dni aplikacje samoczynnie się wlaczaly/wtlaczaly. Zgłosiłem defekt sprzedawcy i...ruszyla lawina. Co stwierdziłem dopiero przy próbie zgłoszenia usterki i przed czym przestrzegam potencjalnych kupujących : 1. Zakupów dokonujecie w opinii Prawnika Karola Muż z ECK świadomie, więc nie wspomoże Was w procesie reklamacji. 2. Sklep plebis.eu , to jedynie nazwa własna. Spółka świadcząca, nomen-omen nieoficjalnie, usługę posredniczenia w zakupach elektroniki "odnawianej", to One Selling Ltd.z UK. 3. Faktura zakupu możliwa do pobrania w koncie na plebis.eu będzie edytowalna wersją wordowskiego pliku,a określony w niej sprzedawca, Chińską banką mydlana. 4. Gwarancji nie ma. Ew.możecie odesłać zakupiony sprzęt na swój koszt do Chin, wiec pozostaniecie bezeń przez co najmniej 1,5msc. Reasumując, bardziej właściwym będzie zakup używanego sprzętu, niżeli nazywanego nowym w plebis.eu (np.dopatrzylem się złego spasowania glosnika i przycisku funkcyjnego względem obudowy-dosłownie, jakby ktoś na siłę je wklejał) Uprzedzam potencjalne dywagacje -telefon zakupiłem w prezencie matce i ani myślałem sprawdzać, czy po 1,5msc oczekiwania na zakupiony prezent jest on aby na pewno NOWY, nie tandetnie odnowiony... Obecnie sprawę rozpatruje Europejskie Centrum Konsumenta z UK- podzielę się dalszymi doświadczeniami. Cytuj Link to post Share on other sites
Maciek121 0 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Słuchaj, przed korzystaniem z NIESAMOWITYCH OKAZJI oraz kupowaniem NAJLEPSZYCH TELEFONÓW W NAJNIŻSZYCH CENACH zawsze trzeba przeczytać regulamin. Jeżeli widzisz ceny niższe o kilka stów już powinna Ci się zaświecić czerwona lampka. §13 ust. 1 zd. 3 Regulaminu stanowi: "Towary nie są objęte gwarancją producenta." Poza tym strony umowy są precyzyjnie określone. Przyznaj się, nie czytałeś regulaminu przed zamówieniem Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts