Skocz do zawartości

Myszka do gier MOBA 300zł

Recommended Posts

§  Budżet: 300zł

§  Jakiej myszki obecnie używasz: A4 Tech Bloody R7 Wireless

§  Jaką masz obecnie podkładkę: SS QcK

§  Z jakich wartości DPI korzystasz: 800 

§  W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): MOBA (głównie LoL), czasami CS:GO

§  Ile przycisków używasz w myszce: dwóch głównych i podczas grania w CS'a bocznego

§  Chwyt: Palm/Claw grip

§  Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2

§  Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: 13,5cm

§  Dlaczego chcesz zmienić mysz: Ta jest kiepskiej jakości, nie do końca pasuje do mojej dłoni.

§  Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy) myszka musi być solidna, chciałbym żeby starczyła na dłużej

Tak jak wspominałem w temacie gram głównie w LoL'a. Zastanawiałem się nad DA Chroma, ale przeraziła mnie jakość wykonania wnętrza myszki.

To kup zwykłą myszkę na Pixarcie 3310 typu ZOWIE, RIVAL 300, i zbinduj sobie klawisze na klawiaturze... tym bardziej że korzystasz z low dpi...

Zowie na huano do mmo? no way.

Roccat Pure Military to dla mnie najlepiej wykonana mysz którą miałem. Pierwotnie wszyscy zachwalali Aviora 7k (ja dostałem pod rząd 3 wadliwe sztuki i dałem sobie z nią spokój)

W RPM Podoba mi się cała konstrukcja, scroll to najlepszy scroll jaki kiedykolwiek dotykałem, myszka jest solidna, bardzo dobrze wykonana i przyciski były responsywne i szybko odskakiwały chociaż nie tak jak w DA 2013. Gdyby nie to wklęśnięcie na kciuk po lewej stronie była by to chyba moja ulubiona mysz.

Co do DA Chroma to się nie masz czym przejmować wnętrzem. Bardziej bym się przejął tym że włożyli tam/skalibrowali gorzej przyciski niż w 2013 i są takie jakie są. Jeśli masz okazję na DA 2013 to polecam.

Pojadę do sklepu i przymierzę RPM.

A co do DA - przeglądałem forum od jakiegoś czasu i znalazłem opinie że Zowie EC1A to taki lepszy DA. Co o tym sądzicie?

Bo jest, aczkolwiek do MMO i Lola się średnio nadają tylko dlatego że przyciski główne są strasznie twarde. Aczkolwiek w serii EC są najlżejsze. Zależy czy Ci podpasuje, mi osobiście jakiekolwiek inne przyciski niż omrony w Lola sprawiały frustrację. Zależy jeszcze na jakim poziomie (rankingu) chcesz grać, bo jeśli rekreacyjnie to nie ma problemu.

W nowych EC nie są takie twarde i bardzo szybko odbijają, więc mogą być.

Masz jakąś inną propozycję niż ten Roccat? Zastanawiałem się też trochę nad Zowie ZA11, panowie z Test-Geara twierdzą że nadaje się do MOB i RTS'ów. Bardzo podobają mi się myszki ASUS'a (Asus Strix Claw) ale nie wiem czy wygodnie by mi się trzymało fingertipem.