pejo84 0 Napisano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Witam. Chciałbym się zapytać czy ten telewizor warty jest swojej ceny. I co sądzicie o tej firmie? TV znalazłem na allegro za 1299zł plus jakieś słuchawki. Na ceneo telewizor stoi w tej samej cenie. http://www.krugermatz.com/pl/p/Telewizor-42/2232 Opłaca się kupić ? Do pokoju 20m2 Głównie do oglądania transmisji sportowych przez internet. I do sporadycznego grania na PC.I jeszcze pytanie, jak zainstaluje Kodi na smart TV, to jakość obrazu będzie zadowalająca ? Bo głównie tak będe korzystał z TV, Kodi i jakieś kodeki typu weeb.tv I filmy włączone z Dysku USB. Edytowane 27 Stycznia 2016 przez pejo84 Cytuj Link to post Share on other sites
kladiator 750 Napisano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Właśnie na święta dostałem ten telewizor. Dobry obraz, ale po ustawieniu głębszych barw bardzo dobra. Bardzo dobra jakość wykonania, fajny pilot. Na razie zero problemów. Polecam 1 Cytuj Link to post Share on other sites
maly_wrobelek 44 Napisano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Nie mam nie znam się ale kojarzę test większego brata [nie polecają go], Ale jak widać kolega wyżej poleca więc może być ok. http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/kruger-matz-km0248-test-tv.html Cytuj Link to post Share on other sites
kladiator 750 Napisano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Bardzo fajny telewizor, nie martw się. Cytuj Link to post Share on other sites
pejo84 0 Napisano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 jak zainstaluje Kodi na smart TV, to jakość obrazu będzie zadowalająca ? Bo głównie tak będe korzystał z TV, Kodi i jakieś kodeki typu weeb.tv I filmy włączone z Dysku USB. Cytuj Link to post Share on other sites
kladiator 750 Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Nie wiem nawet co to Kodi Ale odpalałem filmy z pendrive i było nawet ładnie. Cytuj Link to post Share on other sites
maly_wrobelek 44 Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Na smart tv raczej nie zainstalujesz kodi'ego. To jest aplikacja na PC... Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Firma cos jak SPC. Chinski shit. Z jakoscia to ma niewiele wspolnego. Znajomy kupil niby flagowca, 65 cali wraz z ich kinem. Same glosniki takie sobie, ampli wydawalo mi sie biedne strasznie. TV mial problem z kilkoma filmami z pena w mkv. W niektorych nie radzil sobie z dzwiekiem o wysokiej rozdzielczosci i probkowaniu (albo sie zacinal, albo w ogole sam obraz byl). Jakosc obrazu tez dawala wiele do zyczenia. Czern beznadzieja, mecz na tym smuzyl. W wolnych akcjach bylo w miare ok, ale w szybkich beznadzieja. Juz moj stary szajsung z sygnaturki, lepiej sobie radzi, a po kalibracji i dokladnym ustawieniu parametrow IMO bil na glowe tego ich "flagowca". Ja osobiscie bym dolozyl albo rozgladal sie za starszymi modelami od Sony albo Samsunga. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kladiator 750 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Panie, co pan pisze? Tak przyznam, początki ich nie były zbytnio udane ale teraz duuużo się zmieniło. Jakość wykonania stoi na wysokim poziomie. Ojciec ma Kruger&Matz Drive i nie było z nim problemów, mama dostała na święta radio Kruger&Matz i też zero problemów. Ja posiadam ten telewizor i jest świetny za tą cene. Masz DOKŁADNIE ten telewizor? Jak nie to się nie wypowiadaj. Cytuj Link to post Share on other sites
pejo84 0 Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Na smart tv raczej nie zainstalujesz kodi'ego. To jest aplikacja na PC... nie zgodzę się, Kodi jest na wiele platform Linux, Mac, android, IOS. Na papierze wydaję się dosyć dobry, jak za tą cenę. Jednak mało informacji jest w sieci od użytkowników. O dźwięk się nie martwię, bo będzie podłączony pod wzmacniacz, i kolumny. Nie potrzebuję sprzętu z najwyższej półki cenowej, Myślę, że na kilka użyć w tygodniu będzie OK. Jak platforma na której chodzi ten TV nie będzie za dobra, to planuję dokupić BOX TV na androidzie. Dlatego taka cena. Cytuj Link to post Share on other sites
kladiator 750 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Telewizor jest bardzo dobry, kupuj i się nie zastanawiaj Niekompetencja // jg Edytowane 29 Stycznia 2016 przez jacekgothic Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Test bliźniaka. http://www.spidersweb.pl/2014/07/telewizor-krugermatz-km0248-recenzja.html Ogólnie dużo się bawię tym bo kolega pracuje w tych dziwadłach i innych Peiningach. Jeszcze dużo czasu trzeba żeby się to do czegoś nadawało. Ale fakt, jest rozsądne cenowo tylko problem w tym że tej ceny nie warte. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Widzisz, nie wszystkim wytlumaczysz, bo oceniaja na zasadzie mam i polecam, albo mam i jest super. Nie wszyscy patrza obiektywnie na sprzet, ktory jest po prostu slaby. Bardzo slaby. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez bialyboski Cytuj Link to post Share on other sites
kladiator 750 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Wcale nie jest taki słaby. Jak miałbym aparat to bym wam nagrał obraz z tv 0 smużenia , 0 problemów. Najlepiej żeby sam zdecydował czy bardziej wierzy komuś kto ma ten telewizor, czy komuś który niema DOKŁADNIE tego modelu a pisze bzdury. Macie trochę racji że to nie jest super mega itp. ale bez przesady Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Powodzenia jezeli chodzi o uchwycenie jakosci obrazu nagrywajac go. Bankowo odda to prawdziwy stan rzeczy. Napisze jeszcze raz: lepiej dolozyc albo kupic starszy model od RENOMOWANEJ firmy niz ten chinski chlam! Cytuj Link to post Share on other sites
kladiator 750 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Dobra nie chce mi się już pisać, sprawdzimy ile lat ( mój) wytrzyma i potem pogadamy Edytowane 29 Stycznia 2016 przez kladiator Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Postaw obok jakiegoś 100Hz i zrozumiesz że te lata się meczyłes. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Jak nie to się nie wypowiadaj. Nie trzeba schylać się nad każdym klockiem, aby wiedzieć, że śmierdzi. Miałem okazję obejrzeć sprzęt tej firmy z bliska, bo pełno tego stoi w sekcji RTV w Tesco. Badziew i to kosmiczny. Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Nie trzeba schylać się nad każdym klockiem, aby wiedzieć, że śmierdzi Tesco u nas w Kauflandzie tego pełno, co tylko świadczy o "jakości", żaden szanujący się sklep RTV tego nawet nie sprzedaje, nie mówiąc o polecaniu. Już nawet marketowe Blaupunkty są o niebo lepsze (mimo, że i tak lipa straszna). Fajnie, że mamy polskie, rozwijające się firmy etc. ale jak na razie nie zaszkodzą one Koreańczykom. A do matryc chociażby Samsunga, Krugerowi daleko jak z mojego biura do Chicago... Cytuj Link to post Share on other sites
pejo84 0 Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 ok, Skutecznie mnie zniechęciliście do kupna tego telewizora. A teraz jestem w kropce, bo nie wiem czym się kierować. Przeglądnę forum może coś znajdę ciekawego. Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 zniechęciliście i bardzo dobrze nie wiem czym się kierować kontrast, odświeżanie (min. 100hz, ale nie wierz w magiczne 10000000000hz bo to marketing i zakrzywianie praw fizyki), głębia czerni, równomierność podświetlenia, odwzorowanie kolorów, input lag (jeżeli grasz), odczyt plików z pena lub hdd (ważne jest też czy mają obsługę NTFS, bo na FAT masz ograniczenie pliku do 4GB i nie obejrzysz filmu w dobrej jakości, a to min. 10GB), tutaj też patrz na rodzaje obsługiwanych plików (mkv, flac etc.) jest kupę testów i porównań, ale z zasady trzymaj się mainsteamowych producentów i sprawdzonych rozwiązań. dla przykładu: http://www.tvmaniak.pl/73534/jaki-telewizor-do-2000-zlotych-kupic-2/ http://www.3dmaniak.pl/73004/10-najlepszych-telewizorow-3d-full-hd-sierpien-2015/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pejo84 0 Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Dziękuje, bardzo pomogłeś Jednak warto zapytać na forum kogoś, kto się zna. Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 kto się zna bardziej kieruję się zdrowym rozsądkiem i czytam masę porównań i rankingów zanim wydam ciężko zarobioną kasę, szczególnie, że nie małą, a zakup nie jest na parę tygodni. Poza tym od tego jest forum 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pejo84 0 Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 A korzystając z okazji zapytam Philips 40PFH4100 czy Samsung UE40J5100 ? http://www.ceneo.pl/37531322?utm_source=tvmaniak&utm_medium=xml#pid=525http://www.ceneo.pl/37381336 Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) IMO Samsung. W Philipsach zawsze mi czerń nie odpowiadała. Wielu moich znajomych posiada albo Samsungi albo Sony (z tego co wiem ten pierwszy robi matryce dla tego drugiego) i sam nie kupiłbym nic innego. Zdecydowanie odradzam wszelkiej maści LG, ze względu na ich beznadziejny serwis. http://www.kagoo.co.uk/TVs-Monitors-Projectors/TVs/1013188/Philips-40PFH4100-vs-Samsung-UE40J5100.html http://www.tvmaniak.pl/74954/jaki-telewizor-do-1500-zlotych-kupic/ e// http://www.tvmaniak.pl/71938/samsung-ue40j5100-wrazenia-opinie-i-specyfikacja/ Edytowane 29 Stycznia 2016 przez bialyboski Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts