Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

Gość Kotecek

jakim autem jeździsz i jaką masz instalacje (stanag któryś?)

kiedys pisałem juz ale w innym temacie. Chyba o autach. Opel Astra gen. I, 1,4 - 60KM. Instalacja z 2002r. Kupiłem używany już z instalka . Komputer to Autronic Al-700 albo Al jakiś tam. Może 600. Reduktor Lovato jakiś tam. Niestety na podzespołach saochodów sienie znam.

Ale raczej to zasługa bezkompromisowego aco drivingu i dbania o sprawność samochodu. Wynik osiągnięty na drogach lokalnych (wsie i drogi krajowe przebiegające przez wsie). najlepszy wynik to 5,4 jak było ciepło. Benzyny jak testowałem rok temu (taka sama pogoda jak dzisiaj, okolice zera lub leciutko na plusie) to na oko (wskazówka) spalił ok. 5,5 l. Kolega ma taki sam model i przy "normalny" jechaniu spala 9-11 l. gdzieś. Tak mówił.

Kiedyś ktoś mi zarzucał ściemnianie i w temacie o autach opisałem jak to osiągnąć. Ale z drugiej strony zepsuł się czujnik cieczy chłodzącej kolektora ssącego (możliwe, że nazwę pomyliłem) i benzyny ile się wleje. Mą jąmi w czwartek naprawić, bo jak by przyszły morzy 20 stopniowe to będę wlewał tyle samo benzyny co gazu.

Edytowane przez krolik_beny

Ah no dobra już wsio rozumiem :) eco jazda + tereny bez występujących częściej niż "ustawa" przewiduje uciążliwych świateł/robót drogowych/wielu dziur/rozwalonych studzienek i innych ustrojstw wymuszających zwalnianie.

A swoją drogą chciałoby Ci się poszukać link do tego postu o samochodach i Twojej eco jeździe z chęcią poczytam :).

Gość Kotecek

@Pasjonat - W zasadzie w takich warunkach. Jeśli zrobię na 200km ogółem przejechanych ok. 15 km w dużym mieście (Łódź) to tego nie zauważę przy tankowaniu. Poszukam tego opisu. Dokładny był. Albo w temacie o autach albo w jakimś temacie o dorosłości, który może być skasowany. Zapodaję linka do mojej krótkiej wypowiedzi na jakimś forum LPG. To było jak miałem niesprawny termstat i mi ciagle na ssaniu jeździł. Spalanie ok. 0,7 l. większe niż dzisiaj było. Mój nick: Kotecek.

http://lpg-forum.pl/zmiana-regulacji-elektronicznej-na-reczna-w-instalacji-ii-t11520-15.html

EDIT: To było w tym temacie na stronie 48. Gdzieś po środku strony. Link:

http://forum.benchmark.pl/topic/20399-co-ostatnio-kupiliscie/page__st__940

Nawet fotka mojego Parchańca jest :) Że i się chciało tyle pisać...

Jeszcze link do Motostatu:

http://www.motostat.pl/vehicle-stats/30699

Cóż... życie perfekcjonisty/pedanta jest ciężkie :)

Edytowane przez krolik_beny