Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

sam mi go nie włącza

Niestety Samsung we włączanie ampli nie umie. Muszę go z pilota odpalać (ale poprzedni denon też). Za to tak skonfigurowałem dekoder z UPC, że mi włącza ampli + tv.
Za to z Sony działało wszystko idealnie, więc da się.
No cóż wolę mieć lepszy obraz i zrobić jeden klik więcej
  • Popieram 2
W dniu 1.07.2023 o 05:47, berger6630 napisał:

Hama Twin 2.0 dla małży do ogródka

Na pierwszy rzut oka pomyślałem że to zupełnie coś innego

W dniu 1.07.2023 o 10:16, grzech1991 napisał:

najpierw się napracować aby potem pracować mniej

Uważaj bo to niezła pułapka, najpierw pracujesz żeby hipotekę zamknąć, potem stwierdzasz że jeszcze chwila bo trzeba dach wyremontować, potem że AGD już się zestarzało, następnie przydałyby się 4090 do każdego komputera w domu a po 5 latach stwierdzasz że cholera te ferrari jednak ładne są...

• Haha 1
  • Popieram 1
W dniu 2.07.2023 o 12:10, drVanSteiner napisał:

No cóż wolę mieć lepszy obraz i zrobić jeden klik więcej emoji16.png

a jak wygląda kwestia skakania po źródłach? W samsungu u mnie da się włączyć z menu, czemu domyślnie nie dali startu ampli? Nie wiem.

8 godzin temu, GreQonE napisał:

Uważaj bo to niezła pułapka, najpierw pracujesz żeby hipotekę zamknąć, potem stwierdzasz że jeszcze chwila bo trzeba dach wyremontować, potem że AGD już się zestarzało, następnie przydałyby się 4090 do każdego komputera w domu a po 5 latach stwierdzasz że cholera te ferrari jednak ładne są...

Akurat mieszkam w bloku, na swoim i bez hipoteki, więc tutaj pełen luuuz ale remont faktycznie by się przydał.

• Lubię to 1

Ja miałem wszystko pod ampli podpięte, więc w nim wybierałem źródła.
Ale rozwiązałem problem startu ampli z tv Samsung
Po pierwsze, zrobiłem reset tv do ustawień fabrycznych i od nowa wszystko poprzypinałem, a przede wszystkim odpiąłem dekoder 4K box (UPC), bo gdzieś wyczytałem, że dekodery są problematyczne i wpiąłem go bezpośrednio do tv + ustawiłem sterowanie ampli z pilota od dekodera.
I teraz jak włączam tv, to amplituner też się włącza, a jak włączam dekoder to startuje i tv i ampli. Więc jest okej
Inna sprawa, że z Sony nic nie musiałem kombinować, bo wszystko działało jak trzeba.

7 godzin temu, grzech1991 napisał:

Ja się zastanawiałem ale patrzac po tym co się działo z diablo II to  totalna głupota teraz kupować. W sensie, jak ktoś gra jedną grę na rok i jest fanem to pewnie warto, ale przy takim wysypie tytułów to nie ma sensu wg. mnie

A jaki to masz wysyp tytułów w lipcu?

12 godzin temu, ODIN85 napisał:

A jaki to masz wysyp tytułów w lipcu?

ja jestem w stanie rocznie ograć jedną dużą grę, ew. dwie małe. Od lipca 2022 r. przeszedłem 1/4 obcego. Nie wiem czy ktoś kto pracuje i robi cokolwiek innego, ma szansę ogrania wszytkiego na bieżąco. Więc nie chodziło mi o lipiec.

20 godzin temu, wrobel_krk napisał:

Diablo to albo wciąga na zabój albo wcale mnie 20 lat temu tak wessało D2 teraz znów d4.

Mnie D2 jak i D1 trzymało na prawdę długo.

W przypadku D4 wystarczyły mi streamy na twitchu plus kilka innych "przelotnych" H&S-RPG  żeby wiedzieć, że to nie jest coś czego teraz chce. 

Bardzo cieszy mnie rozwój streamów, bo w świecie "bez dem" trochę ciężko się rozpoznać, co tak na prawdę sprawi nam frajdę.

Więc skoro nie czuję w środku "wow chciałbym tego spróbować" - zakup nie ma sensu. 

Tak jak np. Fifa, mnie gry pilkarksie jarają bardzo mocno i bardzo chciałbym w to pograć, zawsze jak pomyślę to w środku czuję "zajawkę", lecz wiem że nie będę miał nawet kiedy... Sercem jednak tylko CS :D

Więc każdy sam musi sobie zrobić rachunek sumienia - i kasy nie będzie totalnie żal, a zakup wewnętrznie uzasadniony :]

Edytowane przez wid3l3c
  • Lubię to 1
  • Popieram 1