macfan-pl 156 Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 2 minuty temu, Mrozinho napisał: Zero frajdy Może....... aczkolwiek elektrykiem dużo szybciej........... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 Nigdy elektrykiem nie ogoliłem się idealnie gładko. Żyletka to jest podstawa dobrego ogolenia, a jeszcze jak sie dorzuci do tego dobre kosmetyki to golenie jest ogromna przyjemnością. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 15 minut temu, macfan-pl napisał: elektrykiem dużo szybciej. Szybciej co? 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Krzysko 2578 Napisano 31 Maja 2021 Popularne posty Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 (edytowane) Szybkie złączki do kabli elektrycznych - podróba Wago od Majfriendów, silikonowe kabelki do multimetru i jakieś speakery do płyt głównych. A i jeszcze czytnik kart microSD na USB-C Edytowane 31 Maja 2021 przez Krzysko 6 4 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 5 godzin temu, sid vicious napisał: Szybciej co? Szybciej skrócisz. Na maszynkę elektryczną nigdy nie żałowałem kasy, miałem dwie z różnymi rozwiązaniami i nie ma szans abym ogolił, ogolił. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 Ładowarka i akumulatorki wreszcie dotarły, po kilkudniowym przerzucaniu między oddziałem a kurierem (inPost) 7 2 Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 (edytowane) 8 godzin temu, Mrozinho napisał: Zero frajdy. Szawetka to wstep by se technike ogarnąć. Zabrzmiało groźnie. Jakbyś miał hobby podobne do Dextera Edytowane 31 Maja 2021 przez anemus Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 3 godziny temu, dodo napisał: Szybciej skrócisz. Na maszynkę elektryczną nigdy nie żałowałem kasy, miałem dwie z różnymi rozwiązaniami i nie ma szans abym ogolił, ogolił. Też od lat wolę elektryki. Czy szybciej się golę? - to chyba zależy od maszynki, ale wydaje mi się, że wcale nie, w dodatku żaden elektryk nie ogoli tak dokładnie jak ostrze (nawet zwykła jednorazówka), ale ... ja np nie muszę być idealnie gładki (bo nawet nie lubię), a w dodatku nie mam całej tej otoczki - mydełek, wody, pędzelków, pianek itp pierdółek. W dodatku mogę się ogolić np stojąc w korku w W-wie i jest git. Dlatego z lenistwa i wygody od lat wybieram maszynki elektryczne 4 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Ja używam czasem elektrycznej , ale wystarcza na krócej . Maszynki kupuję w Lidlu za 19.9zł z 20szt ostrzy . Do tego pianka za 5zł i jest idealnie, golą perfekcyjnie . Kiedyś używałem różnych sprzętów , raz kupiłem taki zestaw i używam go od paru ładnych lat bo nie widziałem różnicy oprócz wyglądu . Dla mnie golenie to tylko zbędna czynność marnując czas . Także mam podejście do golenia jak kolega Mrozinho tylko zupełnie odwrotne 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Po co się golić, broda FTW A jak już to tylko żyleta albo brzytwa. Olejek do brody + pomada do włosów 7 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Hammond 8 Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 pi2scart do raspberry 3b+ pod retropie Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 2 godziny temu, Johny3 napisał: Po co się golić, broda FTW Hehe, niby tak, ale u mnie nie przejdzie z dwóch powodów: 1. Nie lubię zarostu dłuższego niż trzydniowy 2. Moja lepsza połówka też nie lubi, a chodzi o seks więc ... albo broda, albo zabawa (no, to wiadomo co wybrałem ) 3 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3763 Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Mojej zarost kiedyś przeszkadzał to się goliłem.Dziś jest odwrotnie, podoba jej się zarost. Podejrzewam że jestem już stary i brzydki to woli jak się zasłonie zarostem. A maszynki elektryczne tylko Braun.Od święta jakieś wynalazki 10 ostrzowe, laserowo kosmiczne z bakteriami od Gillette. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Ja lubię gładź, elektrykiem nigdy tego nie osiągnie. Jedyne co się do gładzi zbliża to Babylissy Pro. Poza tym zapach kosmetyków i sama przyjemność z nakładania tego wszystkiego na ryj zdecydowanie przemawiają za metodą tradycyjną. Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty sid vicious 16131 Napisano 1 Czerwca 2021 Popularne posty Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Srelektryczne maszynki i gównopiany z tubki z rossmana... A potem się dziwią, że chłopy wyglądają jak stare menele ze zniszczonymi, wiszącymi pyskami. Golenie na mokro z dobrym kosmetykiem to przy okazji bardzo dobry sposób na zadbanie o skórę twarzy. Goli się praktycznie równie szybko żyletką z pędzlem jak czymkolwiek innym (tak, testowałem), no chyba, że ktoś chce robić z siebie Jasia Fasolę i majtać się maszynką w korku. Co tam kogo bawi. Do tego dochodzi kwestia, że takie golenie może stać się dobrym rytuałem - a rytuały dla mężczyzny zapracowanego to lekarstwo na stres codzienności. Więc... żyletka goli lepiej, dba o twarz, daje dobry psychologicznie time-out dla samego siebie, jest dużo tańsze i jeszcze można zrobić z tego hobby. I ja rozumiem, można być fanem-elektrycznych-maszynek-xd, można też być fanem picia Żubra, koneserem kulinarnym hotdogów z Orlena, audiofilskim słuchaczem Zenka Martyniuka, albo podcierać du**ę ręką... bo szybciej (nawet jeśli mniej dokładnie). Wszystko jest dla ludzi, a większość rzeczy ma jakąś swoją uzasadnioną niszę, ale nie róbcie z kolegi Mroza pedała, że ma ochotę dobrze pachnieć i nie mieć obschniętego ryja jak twardy alkoholik, albo odrostów na szyi pod pięknym krawatem w Paisley. PS naprawdę dobrej jakości zestaw do golenia na start można dostać za circa 60zł, który dbałością o mordkę i dokładnością golenia wybije na głowę wszystkie te brauny, dauny i inne giletty. 7 1 2 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty raiders 2746 Napisano 2 Czerwca 2021 Popularne posty Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 W Lidlu byłem 8 1 6 Cytuj Link to post Share on other sites
kazadan666 2590 Napisano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 3 4 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 (edytowane) 9 godzin temu, sid vicious napisał: Srelektryczne maszynki i gównopiany z tubki z rossmana... A potem się dziwią, że chłopy wyglądają jak stare menele ze zniszczonymi, wiszącymi pyskami. Golenie na mokro z dobrym kosmetykiem to przy okazji bardzo dobry sposób na zadbanie o skórę twarzy. Goli się praktycznie równie szybko żyletką z pędzlem jak czymkolwiek innym (tak, testowałem), no chyba, że ktoś chce robić z siebie Jasia Fasolę i majtać się maszynką w korku. Co tam kogo bawi. Do tego dochodzi kwestia, że takie golenie może stać się dobrym rytuałem - a rytuały dla mężczyzny zapracowanego to lekarstwo na stres codzienności. Więc... żyletka goli lepiej, dba o twarz, daje dobry psychologicznie time-out dla samego siebie, jest dużo tańsze i jeszcze można zrobić z tego hobby. I ja rozumiem, można być fanem-elektrycznych-maszynek-xd, można też być fanem picia Żubra, koneserem kulinarnym hotdogów z Orlena, audiofilskim słuchaczem Zenka Martyniuka, albo podcierać du**ę ręką... bo szybciej (nawet jeśli mniej dokładnie). Wszystko jest dla ludzi, a większość rzeczy ma jakąś swoją uzasadnioną niszę, ale nie róbcie z kolegi Mroza pedała, że ma ochotę dobrze pachnieć i nie mieć obschniętego ryja jak twardy alkoholik, albo odrostów na szyi pod pięknym krawatem w Paisley. PS naprawdę dobrej jakości zestaw do golenia na start można dostać za circa 60zł, który dbałością o mordkę i dokładnością golenia wybije na głowę wszystkie te brauny, dauny i inne giletty. leżę Można dodać jeszcze że elektryczna golarka jest jak szary papier toaletowy za komuny. niby spełnia swoje zadanie ale używanie sprawia ból Edytowane 2 Czerwca 2021 przez joker5513 1 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 18 godzin temu, Succubus napisał: 1. Nie lubię zarostu dłuższego niż trzydniowy 2. Moja lepsza połówka też nie lubi, a chodzi o seks więc ... albo broda, albo zabawa (no, to wiadomo co wybrałem ) Heh, 3 dniowy to faktycznie w tym kontekście słabo wypada, dłuższa to z kolei zupełnie inna sprawa Cytuj Link to post Share on other sites
zoltan2 253 Napisano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 (edytowane) Jeszcze trzeba mieć odpowiedni zarost, mój akurat się kładzie po części i golarka nie daje rady.mialem philipsa za 400zl, dni. Jest Braun za 400zl, jest już lepiej ale tez długo zajmuje. W końcu porządny uchwyt pod smartfona na rower. Koniec z badziewnymi foliami w pokrowcach itd Edytowane 2 Czerwca 2021 przez zoltan2 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty drVanSteiner 12591 Napisano 2 Czerwca 2021 Popularne posty Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 Celowałem w DJI Osmo Action lub SJCam SJ10 Pro, ale każda z nich ma coś, czego brakuje w tej drugiej. DJI jest starsza, ma mały kąt widzenia, mocowanie tylko przez ramkę i kodek H.264. Z kolei SJ10, nie ma tych wad, ale nie ma ekranu z przodu, a przede wszystkim sposób stabilizacji jest do d***, bo strasznie szarpie. Więc, co? GoPro 8? Ale znowu cena wysoka... Ale przez przypadek dowiedziałem się, że na stronie GoPro jest taniej, więc pomyślałem o GoPro 9, która jest lepsza od DJI, SJ10 i GoPro 8.I tym sposobem zamówiłem "9" z dodatkowym aku i kartą 64GB, w cenie najtańszej dostępnej "8" w Polsce 10 3 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 No to fajną promkę trafiłes, ja dopiero co kupiłem właśnie 8 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 (edytowane) 4 godziny temu, Johny3 napisał: Heh, 3 dniowy to faktycznie w tym kontekście słabo wypada, dłuższa to z kolei zupełnie inna sprawa Dokładnie, jeśli się golisz to niestety wręcz codziennie (zależy od osoby ale ja musiałem bo szybko zarastam). I wtedy wolałem jednak tradycyjne golenie zamiast maszynek. A teraz już od 5 lat trymerek 6-12mm raz w tygodniu wjeżdża, taki zarost po kilku miesiącach robi się miękki na tyle, że w łóżku nie sprawia problemów, moja kobieta też już nie wyobraża sobie mnie bez zarostu. Próbowałem również sporo dłuższej brody, ale jednak to nie dla mnie, już pomijam temat konieczności stosowania olejków, czesania i odżywek. Jakoś długa broda nie jest dla mnie niezbyt higieniczna. Btw 1. @raiders HBC 630 - Imo sztos. Wcale nie poczujesz że to triple. Spławiki ze świetlikami na Mazury... bo mam ochotę też w nocy posiedzieć. Mam nadzieję, że będą się ustawiały w kolejce do haczyka.... Edytowane 2 Czerwca 2021 przez pendzel_3 4 3 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 No to fajną promkę trafiłes, ja dopiero co kupiłem właśnie 8 8 też jest super, ale na gopro była zbyt mała różnica między 8 a 9, żeby nie warto było dołożyć.Swoją drogą revolut mnie pozytywnie zaskoczył, bo przeliczył o 200 taniej niż ja sobie liczylem A promka jest chyba stała, bo filmik z którego się o niej dowiedziałem ma już 8 miesięcy e// jednak revolut dobrze policzył, to ja się pomyliłem Przy okazji kupiłem jeszcze 2 karty microSD PNY 128GB.Połowę tańsze niż SanDisk Pro, zobaczymy czy też o połowę gorsze 7 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 2 godziny temu, zoltan2 napisał: W końcu porządny uchwyt pod smartfona na rower. Koniec z badziewnymi foliami w pokrowcach itd To jest całkiem przyjemne imadełko. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts