Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

28 minut temu, pendzel_3 napisał:

opowiedz nam tą historię.:D

Stało to się w czwartek i wygląda na to, że źle zdejmowałam sweter :P Wstałam nic nie bolało, zrobiłam zakupy, wyszłam z psem, pojechałam do pracy, pracowałam dalej nic nie bolało. Jechałam tramwajem do domu dalej nie bolało. Wróciłam do domu, zdjęłam kurtkę i zaczęłam zdejmować sweter i jak mnie zabolało w miejscu gdzie kość ramieniowa wchodzi bark! Ból promieniował na obojczyk, na łopatkę i do łokcia :P W sumie przez półtora dnia miałam ciągły ból, miałam kłopoty się ubierać, korzystać z komputera, myć się. Na dziś dzień jest już dużo lepiej. Więc wynika, że się tak załatwiłam zdejmując sweter :P

21 minut temu, BlackCoffe napisał:

Więc wynika, że się tak załatwiłam zdejmując sweter

Wynika z tego, że powinnaś zacząć ćwiczyć regularnie. Takie kontuzje to ewidentny brak ruchu. Zrób sobie nawyk - wstajesz rano, zrób trochę ćwiczeń (nawet bez żadnego obciążenia), po prostu trochę się powyginaj, niech stawy popracują. Zobaczysz, że po pewnym czasie zapomnisz o kontuzjach ;)

58 minut temu, pendzel_3 napisał:

Zgrzewarka próżniowa i wędzarnia ogrodowa - w sobotę jadę z tematem :)

Popieram i sam robię - to co sprzedają w sklepach jako wędliny, to ja nawet na to patrzeć nie mogę.

• Lubię to 1
  • Popieram 1
20 minut temu, BlackCoffe napisał:

Więc wynika, że się tak załatwiłam zdejmując sweter :P

niby starość nie radość, ale żeby przy zajmowaniu swetra? mało ruchu za dużo kawy proszę Pani! :D ja sobie obiecałem, że od dziś będę bieżnię robił codziennie rano, bo wieczorem to 2-3 razy w tygodniu mi wychodziło, zawsze znalazła się jakaś wymówka, a to że nie mam czasu a to że dziś to już jestem wypompowany, a tak to mam nadzieję że 5x w tygodniu zrobię.

Jeszcze taki zestaw małego serowara wjechał - spróbuje się i w tej dziedzinie.

zestaw-serowarski-mlody-serowar-411000.j

• Lubię to 2
  • Popieram 3

Nie no mam ruch, 4 razy dziennie z jamniorem na spacer min 20min, sprzątanie, zakupy :PNo i przynajmniej 5 razy dziennie wchodzę na trzecie piętro na piechotę, nie mam windy :P A kawę pije jedną dziennie :(