ochkarol 0 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Chciałem w sieci domowej podłączyć do routera urządzenie wielofunkcyjne. Potrzebuję przez sieć drukować i skanować bez jakichś, dziwnych zabiegów. Komputery w domu połączone są z routerem przez WiFi. Generalnie chciałbym jakiegoś HP i to taki model, który ma głowice w kartridżach, gdyż zdarzają się bardzo długie okresy "niedrukowania" i może dojść do sytuacji, gdzie tusz na głowicy zaschnie. Najlepiej, jakby urządzenie miało wejście na LAN. Poza tym u mnie zawsze dobrze i długo sprawowały się HP-ki. Budżet? Do 400zł, ale im taniej - tym lepiej. Kupione. Sprzęt - co prawda - nie jest przeznaczony na rynek polski, ale można w Polsce kupić. Za 399zł kupiłem powystawową (na Allegro) HP OfficeJet 5740. Ma wszystko co chciałem: wbudowany port LAN (drukuje, skanuje po sieci bez żadnych problemów na Win7 i Win10) kartridże z wbudowanymi głowicami (HP 62) Dodatkowo ma: podajnik kartek do skanowania automatyczny duplex ePrint (ale wyłączyłem) możliwość drukowania bezpośrednio ze smartfona. Nie da się co prawda ustawić, że sprzęt pracuje w Polsce ale obsługa jest w języku polskim. Jestem na chwilę obecną bardzo zadowolony. I niech tak zostanie. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez ochkarol Cytuj Link to post Share on other sites
mszark 36 Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 reklama? Cytuj Link to post Share on other sites
ochkarol 0 Napisano 2 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Broń Boże. Nikt nie pomógł a kupiłem - więc postanowiłem napisać. Dla potomnych (może ktoś będzie miał podobny problem). Nie ma bardzo co reklamować, bo tych urządzeń w Polsce jest mało (nie są przeznaczone na nasz rynek). Jako nówki można je kupić tylko w jednym sklepie internetowym. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts